BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, 12 August 2013

uum here i come

salam,

selamat hari raya dan maaf zahir batin semua. hehe selamat hari raya jugak untuk awak. 

awak awak awak.. tahun ni saya turun johor tapiiii sory saya tak sempat nak ke kubur awak. sebab nak cepat balik. nanti saya datang tao.. jangan risau doa untuk awak always.

ehemm..ehem.. anis tak berapa nak sihat sangat. hari tu anis ada jugak bagi tau yanga anis akan buat entry baru untuk anis dapat mana dgree ni??
ok..ok..sabar.


ok..ok.. nmpak tak? kalau tak nampak kene pakai kantar pembesar.
hehe anis dapat nun disana. Sintok. UUM,sintok,kedah darul aman.
what course? sains dengan kepujian(sains permutusan).
nama macam pelik kan? course ni uum je yang tawar kan. kalau ada pun course ni cume dekat oversea. sains permutusan ni more kepada pure math, dan statistik. rasa macam blurr tu bole lah search dekat internet about decision science ni.

btw, siapa yang dapat universiti tu congrtz. 







-al fatehah-
ahmad zahinuddin


Monday, 22 July 2013

bulan dan lagu kita

salam

hai.. anis tulis entry lagi. entry sedih buat anis. korang jangan lah nangis. not good. biarkan anis sedih sorang-sorang.
aik? tulis entry lagi? maklumlah dah lama sangat tak menulis. bila sekali menulis tu, ketagih lah pulak.


awak..awak..
dear zahin,
awak..saya baca lagi entry awak. sedih nya. last entry awak, awak kata nak tulis lagi. mana ni? penat dah anis tunggu. last entry awak.. awak kata love u ARMN.. yes!! love u too AZPR.

zahin, awak ada buat dua entry pasal rindu.. yeeeee.. saya lagi lagi lagi banyak rindu awak. saya rindu suara awak sangat-sangat.

awak, awak tahukan saya suka tengok bulan. bangga nyaa!!!!! awak siap buat entry dan post gambar bulan yang awak tangkap. tu cerita mcm mana awak mengurat saya. love it! awak tahu kenapa saya tengok bulan. 
bagi saya, kalau kita rindu kita tengok bulan. maka, kita akan tengok bulan yang sama. sekarang saya rindu awak, awak cepat lah tengok bulan. saya tengah tengok bulan ni :*
sambil tu kita dapat tengok langit dan bintang. kita dapat menghargai kurniaan tuhan. ketenangan dan  lepas rindu tu dapat saya luahkan. 

tapi sekarang awak tak tengok bulan pun. hmmm


awak..awak..

awak masih ingat lagi lah lagu 'kita'. yes..lagu 'kita'... 
awak sengaja letak lagu saya sama dgn lagu awak. supaya saya ingat yang kita ni serasi dan itu semua jodoh. pandai awak kan.
eee..geram.. siap buat entry lagi pasal lagu kita. mengada!


awak, kalau saya ada lampu ajaib atau pun saya di beri satu lagi peluang dalam hidup ni. saya cuma nak satu benda ni. saya nak awak balik dan sentiasa support saya. boleh tak? boleh lah.. please.. i need u untuk lebih kuat dalam hidup. 


mungkin perkenalan kita begitu singkat, tapi awak sangat faham saya.


awak, malam ni saya nak mimpikan awak. hadirlah dalam mimpi saya. saya rindu sangat ni.
sayang dan rindu awak lebih-lebih walaupun awak tinggalkan saya tanpa cakap apa-apa pun dah dalam 2 tahun.


tu lah.. malaikat-malaikat dah tak sabar nak lindungi awak. bidadari syurga pun dah tak sabar nak layan awak. haa..ha.. jangan lupa, saya dah book satu tempat sebangai bidadari awak. jangan buat-buat lupa ya.










rindu awak.
-al fatehah-
ahmad zahinuddin



Sunday, 21 July 2013

kenapa dia sahaja?

Salam,

hey readers.. 
sory dah lama anis tak update blog. maklumlah sibuk kerja sikit. cari duit nak sambung belajar. ok, isu belajar anis buat entry lain.


anis nak story about today.
tengah-tengah hari buta ni anis boleh pulak senyum, gelak, lepas tumenangis tanpa henti. help me!

manakan tidak, anis bukak blog ni utk nak update blog. after that, anis pegi bukak blog arwah.



kenapa dia sweet sangat? romatik sangat? dia sangat hargai apa yang anis buat untuk dia. kenapa org lain yang anis kenal tak?
anis tak payah luahkan pada dia. dia dah tahu mana nak carik. setiap apa yang anis cakap dia ingat sangat-sangat. 
Ya Allah, kau tabahkan hati aku ini Ya Allah.

kalau anis rasa anis down, dia terus papah anis. bangi anis semanag tanpa pernah henti. kadang-kadang anis pernah membandingkan dia. anis tahu dia tak suke. tapi, dia takpernah menonjolkan yang dia tak suka. dia cuma cakap baik-baik yang dia tak suka. pandai betul dia menghiasi hati ini.

sepanjang anis cuti, anis selalu teringat dekat awak. awak, anis rindu sangat-sangat dekat awak. ni kan bulan Ramadhan. saya harap awak always dekat dengan saya. saya nak pegi simpang. sekarang jugak. saya nak pegi kubur pls.. (ibu tak kasi pegi simpang sorang-sorang. dia kata bahaya utk perempuan. kene tunggu raya)

nak nangis lagi boleh?


pernah beberapa kali pintu hati ini diketuk semula
malangnya, pintu hati yang usang ini masih tidak berjaya menemuai penganti pemilik hati. 
berharap, suatu hari nanti,
pintu hati ini dapat di tawan seperti mana arwah zahin pernah menawannya.








rindu sangat pada pemilik hati ini
-al fatehah-
Ahmad Zahinuddin 

Sunday, 16 June 2013

its bleeding..

salam..

hey! its bleeding. ni bukan excident ke apa. haha.. mari story.

last week anis cuti 2 minggu. yeah!! cuti nak kawin. eh bukan bukan cuti sem lah. so, habislah sem 3 anis. dan now is sem baru. sem akhir. dan, anis akan lompat-lompat pergi degree pulak. fuhh tak sabar nak alam univrsti pulak.

so, dengan cuti yang sangat tak best, anis duduk rumah ternak lemak. layan adam hawa sampai episode 52. meraton ke ape? bole lah. untuk meghilangkan kebosanan. anis pegi lah klinik gigi swasta. ceh! bajet nak selesa dan selamat kan. saja-saja nak scalling gigi. dah 2 tahun tak scalling gigi. dah banyak dah karang anis bina. bole buat pameran lah kalau di korek.

dengan penuh excitednya pegi sorang-sorang. orang tak ramai mana pun. and anis customer yang ke 11. fuhhh... lepas susah payah dokter kelantan tu korek my gigi. keluar gak air mata. sakit wooo.. dah lama tak pg korekkan. dengan seronoknya keluar klinik dgn gigi dah polish. *dancing. balik je rumah gigi bleeding. just gigit kapas. mama kata nanti baik lah tu.

malam tu tidur. dalam pukul 4 pagi tersedar yang mulut penuh darah. habis pipi semua tumpah darah


 

 


  
 


 
  tengok sampai bengkak.



 -al fatehah-
ahmad zahinuddi 

singapore to indonesia

Salam

hai my readers. sory dah terlampau lama tak update ni blog. biasa lah sibuk cari pakwe baru.ehh tak tak.sory ye adik Hanis dan my miss mimi. 

malas lah nak cerita sedih-sedih. bak kata kawan-kawan semua. anis kene KUAT. Tuhan bagi dugaan tu pada hambanya yang mampu sahaja. Maka dengan itu, Tuhan itu tahu yang hambanya yang sangat comel ini terlebih kuat.

anis nak share  pada semua. yang anis dah habis matrik!! time waiting for degree. lps degree kerja + master. bila nak kawen? ada jodoh kita kawen ye awak. tapi awak dah tinggalkan kita dulu. macam mana ni?

cuti ni apa anis buat sampai tak sempat nak update blog? sory yer my dear sweety.

anis merayap ku USS ( Universal Studio Sentosa )
saja je. memenuhkan masa yang ada.






lepas tu.. merayap ke jakarta-bandung.

 



 


 banyak sangat gambar. ni je gambar yang mampu di tamapal. tak larat, esok kerja. mao carik wang.nak kawen. eh..tak tak. nak sambung belajar.

bila free lagi, nanti anis update lagi ye awak-awak.






rindu arwah zahin,
bulan puasa ni insyallah ill come to ur house. nak teman ur mum pulak puasa. boleh tak? boleh lah. kalau awak ada kan best. boleh lambai-lambai awak di bumi mesir.
awak je nampak saya, saya tak nampak awak. macam mana saya nak lambai? tapi,saya tao. awak boleh baca hati saya tanpa saya bagi tahu.




selamat malam awak.


-al fatehah-
ahmad zahinuddin
 

Sunday, 18 November 2012

Ligamnt ku koyak

Salam,

Hai Readers. untuk pembaca yang setia jelah. Sory anis dah lama tak update. Sibuk dan anis tak sihat. Awak, saya rindu dekat awak. Awak tak rindu dekat saya, saya piat awak. (Bestnya kalau awak masih di sisi saya). Tengok couple always together bincang problem and solve problem. Rindu masa zaman kita dulu. Dah setahun pun awak takda dekat sisi saya. Tapi, Insyallah saya kuat. dan saya akan usaha untuk untuk kuat.

Awak, awak nak tahu tak. minggu lepas saya keep sakit tangan. Saya buat tak tahu je. just tuam, makan panadol extand and sapu minyak panas je. Tapi, entah lah makin lama makin saya tak boleh tidur sebab sakit sangat tangan ni. tangan kanan pulak tu.
ni kes hari jumaat hari tu lah saya pegi main badminton. 

tapi, saya main kejap je pun. bukan main sungguh -sungguh pun.
hari ahad tu saya dah tak tahan. saya mengadu dekat mama. mama suruh indepndnt. pegi check nama felo yang bertugas. felo lelaki. hari ahad. awak rasa dia nak hantar tak saya pegi klinik ke or pegi hospital hari ahad? tak!! dan takkan!! di suruh tungg hari isnin pegi klinik dalam.
saya dah tak boleh tahan. keluar air mata nak tahan sakit.





nasib baik classmate perents datang. so, mintak tolong dia hantar ke klinik luar. thanx Shahirah and family. Pegi klinik lar, dia bagi ubat makan, ubat sapu and sau suntikkan. ha? suntikkan? yes!! suntikkan di PUNGGUNG. ulang balik. suntik di PUNGGUNG. damn!! sakit! 



dalam beberapa hari tu balik putra mama ambik. firstly saya terus pegi poliklinik dekat presint 2. ALONE. kene lah berdikari, dah bole jadi mak orangkan. bila doktor check.. dia kata terus ke hospital ye..wad emegency. huh? wad emergency? bole terberak dengar. doktor kata takut patah or tisu koyak. jantung nak pecah dah. dgn tangan berbalut,

dari wad emergency ke tempat x-ray. dan keputusanya.......

tidak patah..
tisu mungkin tak koyak..
cuma ligmnt koyal. 
what??? ligmnt?? yes!! ligmnt koyak. 
so, dia bagi ubat sebeban. 3 month jangan buat kerja berat. kesian :(



paling tak suka nombor ni. tengok tu. jauh kan? ni nombor nak ambik ubat. 
macam ni ceritanya. farmasi sebelah genie. so, lpas ambik nombor aku perlu kan kerusi. nak tampung tangan berbalut ni memang tak lah kalau sambil berdiri. dah lah chair kat farmasi penuh. sampai org berdiri. so, dgn slumber aku duduk kat tempat ginie. mula-mula tak perasan. bila pandang kiri kanan, asal org keliling aku ni mengandung? dan tbe2 akk sebelah ni tny. dah berapa minggu? haha.. style! aku kata.. tak..tak.. saya tak mengandung. kawen pun belum. saya perlukan kerusi nak tunggu ubat. smapai turn aku ambik ubat. bro tu panggil. puan, ni ubat puan. sedey!! puan?? 
 










harap maklum. tulah salah 1 sebab dah lama tak update. bukan setakat sebuk study, tangan ku :(







al fatehah buatmu
(ahmad zahinuddin)

Sunday, 16 September 2012

terharu dan terkejut

salam,

hai pembaca. anis sangat seronok sangat. semalam anis buat makan-makan. sory tak ajak. adik yang buat jamuan. so, mama paksa balik untuk tolong dia lagi pun ni mungkin last anis balik before exam. so, anis keraskan hati jugak lah balik. kesian mama kalau kena buat kerja soran-sorang. nak harapkan si cik kak pemalas tu baik tak payah jelah. jadi..berapa minggu tu anis call lah ibu (mak arwah). sembang-sembang dengan dia masa 4 sept hari 1 tahun arwah meninggal tu. 

sedih jugak. kami sembang dalam menangis. dia rindu anak dia, anis rindu buah hati anis. hish! macam-macah hal. penat jugak anis nak pujuk ibu sampai dia ok. anis pun jemput sekali dia datang rumah anis 15 sept. dia cakap ayahnya kerja hari sabtu. so, takpalah kalau macam tu sebab anis last balik tu je. kalau nak datang yang anis ada kena tunggu lain hari lah.

haha btw, nak tau tak masa anis call ibu tu. ibu siap doakan lagi 5 tahun anis. wah!! ibu.. mau masin mulut tu. nak zahin juga boleh tak ibu? please? i miss zahin.

ok, semalam punya cerita. anis bukan main sibuk lah tolong mama kat dapur. tiba-tiba si alyn (adik arwah msg) buat ape tu? aik, balik pulak budak ni. msg punya msg. tiba-tiba dia kata yang dia dekat kajang nak datang rumah? what?! seronok sangat. terharu.

anis siap jemput dia lg dekat tepi jalan. nak tau,ibu bawak 1 plastik ketupat palas dengan 1 piuk rendang. rendang tu sedap. ayah yang masak katanya. seronok sangat mereka nak datang rumah anis. walaupun rumah anis kecik dan tak cantik.

ibu tengok dinding rumah saya yang awak pernah cat dulu. sian ibu. sedih muka dia.
tapi saya sangat seronok.korek rahsia punya korek. baru tahu actly ibu dah plan lama nak datang rumah. dari anis jemput tu. tu yang sampai ayah masak tu.
ayah sanggup cuti sebab nak datang rumah anis. terharu ok.lama juga famly awak kat rumah saya. ibu, taknak masuk meminang ke? meh masuk meminang untuk zahin meh (gatal!). dalam pukul 6 setengah baru dia balik.
thank datang. jangan serik tau. datang lagi.


seronok sangat.
ok.. see u

al-fatehah buatmu
ahmad zahinuddin



energy save

jenguk-jenguk