BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, 16 September 2012

terharu dan terkejut

salam,

hai pembaca. anis sangat seronok sangat. semalam anis buat makan-makan. sory tak ajak. adik yang buat jamuan. so, mama paksa balik untuk tolong dia lagi pun ni mungkin last anis balik before exam. so, anis keraskan hati jugak lah balik. kesian mama kalau kena buat kerja soran-sorang. nak harapkan si cik kak pemalas tu baik tak payah jelah. jadi..berapa minggu tu anis call lah ibu (mak arwah). sembang-sembang dengan dia masa 4 sept hari 1 tahun arwah meninggal tu. 

sedih jugak. kami sembang dalam menangis. dia rindu anak dia, anis rindu buah hati anis. hish! macam-macah hal. penat jugak anis nak pujuk ibu sampai dia ok. anis pun jemput sekali dia datang rumah anis 15 sept. dia cakap ayahnya kerja hari sabtu. so, takpalah kalau macam tu sebab anis last balik tu je. kalau nak datang yang anis ada kena tunggu lain hari lah.

haha btw, nak tau tak masa anis call ibu tu. ibu siap doakan lagi 5 tahun anis. wah!! ibu.. mau masin mulut tu. nak zahin juga boleh tak ibu? please? i miss zahin.

ok, semalam punya cerita. anis bukan main sibuk lah tolong mama kat dapur. tiba-tiba si alyn (adik arwah msg) buat ape tu? aik, balik pulak budak ni. msg punya msg. tiba-tiba dia kata yang dia dekat kajang nak datang rumah? what?! seronok sangat. terharu.

anis siap jemput dia lg dekat tepi jalan. nak tau,ibu bawak 1 plastik ketupat palas dengan 1 piuk rendang. rendang tu sedap. ayah yang masak katanya. seronok sangat mereka nak datang rumah anis. walaupun rumah anis kecik dan tak cantik.

ibu tengok dinding rumah saya yang awak pernah cat dulu. sian ibu. sedih muka dia.
tapi saya sangat seronok.korek rahsia punya korek. baru tahu actly ibu dah plan lama nak datang rumah. dari anis jemput tu. tu yang sampai ayah masak tu.
ayah sanggup cuti sebab nak datang rumah anis. terharu ok.lama juga famly awak kat rumah saya. ibu, taknak masuk meminang ke? meh masuk meminang untuk zahin meh (gatal!). dalam pukul 6 setengah baru dia balik.
thank datang. jangan serik tau. datang lagi.


seronok sangat.
ok.. see u

al-fatehah buatmu
ahmad zahinuddin



0 comments:

energy save

jenguk-jenguk