BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, 16 September 2012

terharu dan terkejut

salam,

hai pembaca. anis sangat seronok sangat. semalam anis buat makan-makan. sory tak ajak. adik yang buat jamuan. so, mama paksa balik untuk tolong dia lagi pun ni mungkin last anis balik before exam. so, anis keraskan hati jugak lah balik. kesian mama kalau kena buat kerja soran-sorang. nak harapkan si cik kak pemalas tu baik tak payah jelah. jadi..berapa minggu tu anis call lah ibu (mak arwah). sembang-sembang dengan dia masa 4 sept hari 1 tahun arwah meninggal tu. 

sedih jugak. kami sembang dalam menangis. dia rindu anak dia, anis rindu buah hati anis. hish! macam-macah hal. penat jugak anis nak pujuk ibu sampai dia ok. anis pun jemput sekali dia datang rumah anis 15 sept. dia cakap ayahnya kerja hari sabtu. so, takpalah kalau macam tu sebab anis last balik tu je. kalau nak datang yang anis ada kena tunggu lain hari lah.

haha btw, nak tau tak masa anis call ibu tu. ibu siap doakan lagi 5 tahun anis. wah!! ibu.. mau masin mulut tu. nak zahin juga boleh tak ibu? please? i miss zahin.

ok, semalam punya cerita. anis bukan main sibuk lah tolong mama kat dapur. tiba-tiba si alyn (adik arwah msg) buat ape tu? aik, balik pulak budak ni. msg punya msg. tiba-tiba dia kata yang dia dekat kajang nak datang rumah? what?! seronok sangat. terharu.

anis siap jemput dia lg dekat tepi jalan. nak tau,ibu bawak 1 plastik ketupat palas dengan 1 piuk rendang. rendang tu sedap. ayah yang masak katanya. seronok sangat mereka nak datang rumah anis. walaupun rumah anis kecik dan tak cantik.

ibu tengok dinding rumah saya yang awak pernah cat dulu. sian ibu. sedih muka dia.
tapi saya sangat seronok.korek rahsia punya korek. baru tahu actly ibu dah plan lama nak datang rumah. dari anis jemput tu. tu yang sampai ayah masak tu.
ayah sanggup cuti sebab nak datang rumah anis. terharu ok.lama juga famly awak kat rumah saya. ibu, taknak masuk meminang ke? meh masuk meminang untuk zahin meh (gatal!). dalam pukul 6 setengah baru dia balik.
thank datang. jangan serik tau. datang lagi.


seronok sangat.
ok.. see u

al-fatehah buatmu
ahmad zahinuddin



Monday, 3 September 2012

1 year a go.. the weapon of word bye

salam,

akhirnya anis update juga untuk coretan 1 tahun pemergian arwah Ahmad Zahinuddin bin Patah Raji.

pertemuan terakhir anis dan arwah zahin. sebelum dia balik rumah dan sebelum dia meninggal. ini lah topik yang kami pernah bualkan. macam dah tau je.

anis: awak, bole saya tanya sikit?

zahin: nak tanya apa? tanyalah. banyak pun boleh.

anis: kalau saya mati dulu. saya nak awak selalu datang kubur saya. saya nak awak doakan saya, baca yassin, jangan lupa siram kubur saya dan tabur pakai bunga wangi-wangi tao. awak, jangan pernah berhenti doakan saya tao. dan awak, saya nak jadi salah seorang bidadari awak kat sana.

zahin: sayang, awak sakit ke? ada sakit yang kronik? kenapa cakap macam ni?

anis: sebab saya tak sanggup nak hadapi kalau awak pergi dulu. saya tak sekuat awak.

zahin: insyallah, kalau jodoh kita kuat adalah. kita tawakal je. dah, jangan cakap bukan-bukan. semua tu kuasa tuhan.

anis: ok awak.

(the enddddd)

ok, sekarang apa sudah jadi? kuat kah anis?

Alhamdulillah anis semakin kuat. Ramai orang kata anis ni tabah dan kuat semangat. Entah, nak tak nak anis kene kuat.
kalau tak kuat, mau jadi half gila.

awak, jangan risau saya dah makin kuat sebab saya tau awak sentiasa bagi dorongan pada saya. saya tak nampak awak. awak je nampak saya. thanks a lot awak.

awak, sekarang saya dah tau kenapa awak paling pantang bila saya cakap bye pada awak. awak sangat tak suka kalau saya cakap bye. satu hari tu awak pernah menangis bila saya saya cakap bye tak pun saya lambai pada awak. awak, awak dah ada rasa ke?
awak, kata word bye tu nak tinggalkan. nak berpisah. ye!itu memamng maksudnya. tapi, not for anis and zahin.
jadi, setiap kali kami  nak akhirkan perbualan kami cuma cakap assalamualaikum sahaja. lambai pon tak boleh.
awak, padan muka saya kan? saya kadang-kadang cakap juga bye kat awak. nak menyakat awak. kan dah betul-betul awak tinggalkan saya.dah saya taknak cakap bye dah.

awak!! saya dah semakin kuat. kenangan awak dan semangat awak ada dalam diri saya. walaupun selepas awak pergi, macam-macam dugaan saya hadapi. doakan saya awak.






al-fatehah buat mu
ahmad zahinuddin

energy save

jenguk-jenguk