BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, 27 March 2012

aku terima nikahnya..

salam,


awak..awak..awak..
awak dengar lah ni. saya tension ni. saya baru lepas excident pagi tadi. mana tak nye, dah berapa zaman saya tak peggang staring. paling-paling kalau balik pun mama and ayah bawak. dengan armin nak operation and dengan saya pulak excident. that is my second excident. kenapa saya tak mati je? awak first excident awak ok je. sama lah macam saya. tapi second excident awak terus tinggalkan saya lama-lama dan untuk selamanya.  kenapa second excident saya tak dapat ikut awak?


awak,
tadi saya ada bukak tv arab. dan ada pulak cerita melayu dekat situ. tajuk dia AKU TERIMA NIKAHNYA. tajuk sangat nak gebang.
isi cerita dia macam ni.


sarina seorang perempuan yang cantik. lepas dia putus dengan kekasihnya yang curang, hati dia terus tertutup untuk perempuan lain. sampai seorang lelaki yang sangat baik, pandai dan perfect lah dikatakan telah membuka hati dia kembali. bila dia nak kahwin.. masa dia tunggu pengantin lelaki untuk nikah, pengantin lelaki tu mati sebab kejar peragut. sampai pengsan-pengsan dia dapat berita.
(macam hampir sama macam kisah saya je)










kesiankan dia awak? seorang ustazah tu kata pada dia.
kita ni tak boleh salah kan tuhan dengan apa yang berlaku. tuhan ni tahu makhluk dia. kanapa kita di duga? sebab dia tahu dan dia pilih orang. dia tahu kita boleh hadapi dugaan tu. tu sebab dia bagi dekat kita. dia tahu kita mampu hadapi dugaan tu bagi penghapusan segal dosa kita. tuhan tu sekadar nak duga kita. dia nak tengok kita ni masih teguh pada dia bila di beri dugaan macam tu atau kita berpaling pada dia. so, kita kena kuat. kuat untuk pergi jauh. jodoh tu di tangan tuhan. tuhan amik 1, mungkin dia kan bagi seribu untuk kita.tuhan tu maha kaya dan maha adil mungkin ini kita nampak satu dugaan, tapi pada dasarnya dia nak bagi yang lebih mulia. dia nak awak buat persiapan dekat sana untuk saya. siapa tahu lepas ni saya pulak.






awak, armin dah selamat operate dalam pukul 12 dia masuk operation theater, pkul 6 dia keluar. alhamdulillah semuanya selamat. saya call ibu awak semalam. dia doakan yang terbaik and dia wish congrats! sbb saya menang i-DICA. kan saya banyak tanya ibu awak pasal benda tu. thanx semua.








(al fatehah buatmu ahmad zahinuddin)

0 comments:

energy save

jenguk-jenguk