BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, 28 March 2012

aku terima nikahnya 2..

salam,


second entry untuk hari ni.
mulut ini bertanya pada dude.


anis: kenapa tuhan bagi anis dugaan yang berat? kenapa anis tak ikut zahin je? 
dude marah anis.


dude: semuanya tuhan dah rancang. jangan jadi pengalah. zahin tak suka kalau dia tahu anis cakap macam ni. 


dude: kalau anis ikut zahin, mesti anis tak dapat capaikan cita-cita zahin, mesti anis asik nak bebelkan zahin, mesti tiada siapa-siapa yang ingatkan dia dan sayangkan dia hari-hari. dan mesti tiada siapa yang nak doakan untuk zahin macam anis buat selalu. 


dude: tengok sekarang awak adalah perempuan yang kuat. awak kenal famly zahin. kalau dulu, awak ada kenal? tegok, awak kenal dan baik dengan adik zahin. kan dude dah kata, semua yang berlaku ni ada hikmahnya. dan yang paling baik, anis dah memahami dengan apa itu qiamullail yang zahin selalu suruh buat.
see!!! tuhan tu maha kaya..


anis: ok dude apa-apa pun saya setia. dude, anis tak mampu nak jadi macam myza (blogger). dia pun macam anis jugak. baru-baru ni dia dah bertunang. 2010 razin meniggal, 2012 dia dah bertunang. anis tak mampu macam tu..

blognnya

untuk awak



Jika engkau minta intan permata
Tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang
Dari langit untukmu

Jika engkau minta satu dunia
Akan aku coba
Ku hanya mampu jadi milikmu
Pastikan kau bahagia

Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan kamu

Sayangku jangan kau persoalkan
Siapa dihatiku
Terukir di bintang
Tak mungkin hilang cintaku padamu

Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan kamu

Sayangku jangan kau persoalkan
Siapa dihatiku
Terukir di bintang
Tak mungkin hilang cintaku padamu

Sayangku jangan kau persoalkan
Siapa dihatiku
Terukir di bintang
Tak mungkin hilang cintaku padamu

Terukir di bintang
Tak mungkin hilang cintaku padamu





dude: dan satu lagi. tolong ingat ni sampai bila-bila. setiap yang berlaku tu pasti ada hikmah dia. dan setiap apa yang tuhan ambil, pasti dia akan beri yang terbaik untuk anis. so, zahin nak anis dapat yang terbaik. dia nak tengok anis happy. tolong kenang jasa dia

anis: ok dude. thanx




(al fatehah buatmu ahmad zahinuddin)

Happy Birthday Handsome Boy!!

salam, 


Happy Belated Birthday ADIK!!!


ARMIN RAFIQIN BIN MOHAMED NORAZMAN

 Kesian birthday boy ni. sambut birthday dekat hospital.. 27.03 dia operation gigi dia, 28 birthday dia.
alhamdulillah operation semua dengan jayanya. sian dia muka sembam, tak bole bercakap, tulang belakang dia masuk tiub, makan  pun nestum je.

so, untuk birthday dia request dekat dokter nak makan maggie. poning kepalo dokter tu. than, dia suruh pembantu perubatan tu tukar dokumen dia. dia tak nak kat papan dokumen tu umur 8 tahun. dia nak 9 tahun. dia kata, semalam birthday kita lah. pening kepala semua orang dengan permintaan dia.



sebelum kena operate

lepas keluar OT masih dalam bius

habis operate..dah sedar



muka dia sembam dan tak boleh bercakap

HAPPY BIRTHDAY ADIK!




(al fatehah buatmu ahmad zahinuddin)

Tuesday, 27 March 2012

aku terima nikahnya..

salam,


awak..awak..awak..
awak dengar lah ni. saya tension ni. saya baru lepas excident pagi tadi. mana tak nye, dah berapa zaman saya tak peggang staring. paling-paling kalau balik pun mama and ayah bawak. dengan armin nak operation and dengan saya pulak excident. that is my second excident. kenapa saya tak mati je? awak first excident awak ok je. sama lah macam saya. tapi second excident awak terus tinggalkan saya lama-lama dan untuk selamanya.  kenapa second excident saya tak dapat ikut awak?


awak,
tadi saya ada bukak tv arab. dan ada pulak cerita melayu dekat situ. tajuk dia AKU TERIMA NIKAHNYA. tajuk sangat nak gebang.
isi cerita dia macam ni.


sarina seorang perempuan yang cantik. lepas dia putus dengan kekasihnya yang curang, hati dia terus tertutup untuk perempuan lain. sampai seorang lelaki yang sangat baik, pandai dan perfect lah dikatakan telah membuka hati dia kembali. bila dia nak kahwin.. masa dia tunggu pengantin lelaki untuk nikah, pengantin lelaki tu mati sebab kejar peragut. sampai pengsan-pengsan dia dapat berita.
(macam hampir sama macam kisah saya je)










kesiankan dia awak? seorang ustazah tu kata pada dia.
kita ni tak boleh salah kan tuhan dengan apa yang berlaku. tuhan ni tahu makhluk dia. kanapa kita di duga? sebab dia tahu dan dia pilih orang. dia tahu kita boleh hadapi dugaan tu. tu sebab dia bagi dekat kita. dia tahu kita mampu hadapi dugaan tu bagi penghapusan segal dosa kita. tuhan tu sekadar nak duga kita. dia nak tengok kita ni masih teguh pada dia bila di beri dugaan macam tu atau kita berpaling pada dia. so, kita kena kuat. kuat untuk pergi jauh. jodoh tu di tangan tuhan. tuhan amik 1, mungkin dia kan bagi seribu untuk kita.tuhan tu maha kaya dan maha adil mungkin ini kita nampak satu dugaan, tapi pada dasarnya dia nak bagi yang lebih mulia. dia nak awak buat persiapan dekat sana untuk saya. siapa tahu lepas ni saya pulak.






awak, armin dah selamat operate dalam pukul 12 dia masuk operation theater, pkul 6 dia keluar. alhamdulillah semuanya selamat. saya call ibu awak semalam. dia doakan yang terbaik and dia wish congrats! sbb saya menang i-DICA. kan saya banyak tanya ibu awak pasal benda tu. thanx semua.








(al fatehah buatmu ahmad zahinuddin)

Monday, 26 March 2012

Taman Hati

Salam,




Taman hati yang telah lama dibujurkan itu
Jangan ada sesiapa yang cuba menyapanya
Biarkan, biarkan daun-daun kering itu
Pasrah menanggung panas mentari dan debuan kelam
Mana tahu ia bisa jadi baja
Untuk pohon-pohon kembang lain tegak subur
Kemudian wajib pula teguh menunggu keputusan.


Taman hati yang berseri itu
Tidak tercapai bak langit nan biru
kiranya bunga liar ini menumpang teduh
Adakah dianggap penceroboh?
jika kehadiranku tidak disenangi
Biarlah ku layu terbiar menyepi
Mungkin ini waktunya ku undur diri
Tempatku bukan disini


Taman hati itu semakin berseri-seri 
Bunga nan satu kembang mewangi
Namun kehadirannya seolah membunuh
Siapakah rumput untuk tumpang berlabuh?
Tatkala pohon berduri lingkar merapati
Matinya sang rumput tiada yang peduli
Namun, lupakah kau wahai si kumbang?
Taman yang tidak berlalang adalah taman yang gersang


Taman hati yang dahulunya berseri dikelilingi bunga mewangi
Kini semakin kering, semakin layu, semakin mati


Tiada gunanya mentari bersinar jika duri berhutan
Tiada gunanya air mengalir jika rumput mengemis
Dan apabila bah melanda, rosaklah segalanya..
Namun, mungkinkah pelangi kembali berseri disebalik
Gunung yang sunyi?




p/s: nota-nota yang pernah saya hantar pada awak


(al fatehah buatmu ahmad zahinuddin)

Sunday, 25 March 2012

kami manang i-DICA

salam,

ok.. dah lama anis tak post entry. so, kena lah banyak post dan banyak entry hari ni.

ok.. tajuk macam nak show off... actly tak da lah nak show off sangat. jadi, hari jumaat lepas punya lepas. tengok, dah lamakan. kami (me and sue) dah beli tiket pegi and balik KL.. teket hari jumaat pukul 2.30. sue nak ikut balik coz nak pegi rumah madam dhia kahwin. kira wakil kelas lah kami ni. in the same time! tada! kami ada evet dekat dewan. event penyampaian hadiah dan penghargaan untuk pertandingan i-DICA. yang inovasi sampai anis tak tidur hampir 4 hari tu. so, kami pegi i-DICA kira burn lah tiket tu dan dalam pukul 4 lecture bio kami hantar ke medan gopeng. nasib baik tiket KL ada. kalau tidak, tidur lah kami kat stesyen bas tu.

ok anda semua. group kami johan dalam pertandingan tu. dalam unit biology lah. so, untuk ke pringkat kebangsaan, (lawan antara matrik pula) akan ke sem depan. 


lecture penasihat kami.. madam rozel

ini hasil nye yang sampai tak tidu 4 hari

kami! the innovative gurlz


thanx awak dan yang lain doakan saya.
thanx awak teman kan saya tak tidur.
ini yang awak nak tengok kan masa awak hidup dulu? awak kata matrik banyak buat benda macam ni. awak nak saya masuk dan saya menang. dah awak. saya dah buat permintaan awak tu. 



___________________________________________________________

awak, armin(adik saya 3 tahun) admit hospital hari ni. dia dekat hospital sungai buloh. doakan kejayaan operation dia ye awak. saya tak nak orang yang saya sayang hilang lagi. saya tak mampu. saya tak kuat untuk menghadapinya. 

Ya Allah! kembalikan semangat hamba mu ini. semoga dia lebih tebah dengan pelbagai dugaan. 
amin~




(al fatehah buat mu ahmad zahinuddin)


 
 

kahwin? anis kahwin ke?

salam, 

ok..ok.. tajuk tak payah nak gimik sangat. coz cerita ni dah agak basi. baru nak di post. actly my cousin kahwin lah. anak pakcik kahwin dekat pahang. rumah dia betul-betul dekat tengah-tengah bandar kuantan.

post pic je ye.. malas lah nak type banyak-banyak. 





















ni lah sepupu aku..








 anak ayah..





               tettt.. sapa datang ni? ye!! famly awak datang.. hehe..






                    budak kecik tu tanak makan









                      ok dah nak balik


 jemput datang lagi ye.. bye!

alyn senyum.. sapa nampak?


bye zaid! datang lagi

pengantin lama pon nak pose..


kenapa dengan pak cik aku ni?

 nak berangan kejap


hehe..dapat gak naik pelamin
  

pose maut








p/s: hati masih tertutup untuk orang lain. sory


(al-fatehah buat ahmad zahinuddin)

energy save

jenguk-jenguk