BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, 20 February 2012

sayang, dah 5 bulan...

salam,

dah lama jugak saya tak mencoret untuk awak. dah 5 bulan jugak awak tinggalkan saya macam tu sahaja tanpa memberi sebarang notis. terasa umpama habis madu sepah di buang. oh no! awak tak macam tu kan? awakkan sayang saya. mustahil awak akan buat saya macam tu. lain lah ada manusia yang takda tamadun tu menyebuk. (stop! tak baik gaduh2) 

sory kepada para pembaca yang sudi membaca dan sudi mengutuk. bukan anda, sapa yang makan cili tu terasa lah pedasnya. bukan apa, anis dah macam takda mood nak tulis. sebab, ahmad zahin bukan respond pun kalau anis tulis banyak-banyak. kalau dia respon macam dulu tu lain jugak. kadang-kadang rasa macam nak buang je / bloked kan blog yang usang ni. sebab macam takda function dah dalam hidup ni. tapi, bila teringat pasal permulaan kita di blog, saya rasa macam jangan buang blog ini!!! mungkin paling-paling saya akan private kan blog dan simpan untuk awak. boleh kan?

awak, awak.. saya nak cakap yang saya dah makin kuat. walaupun saya trauma gila dulu. takda lah dulu sangat. tak sampai setahun belum dulu. kalau dulu tiap kali sembahyang saya akan nangis-nangis, tiap kali nak tidur nangis, tengok hp nangis, tgok barang awak saya nangis. semua nak nangis. sekarang dah tak lagi. 
mana tak nye, ini yang selalu dalam doa saya. 'Ya Allah kuatkan semangat aku, berikan aku kekuataan. Ampunkan dosa Ahmad Zahinuddin, jauhkan nya dari azab api neraka dan jauhkan nya dari seksaan mu. terangkan kuburnya dan letakkan nya dalam kalangan orang-orang beriman. dan katakan pada hambamu itu, yang hambamu ini setiasa menyayangi nya.' ada lah lagi doa saya..mana boleh bagi tao semua. nanti tak ikhlas pulak. 

dan tiap habis solat, min 3 surah al-fatehah wajib untuk awak. tu baru lepas solat. belum tengok barang awak, pegang baju awak. pakai minyak wangi awak. dan bila nak menangis saya kan kata, kuat kan diri untuk awak. saya tahu zahin saya tak suka tengok orang menderita.  


jadi, saya akan usaha jadi perempuan yang kuat untuk awak. dan belajar dan terus belaja supaya jadik macam awak nak untuk saya. awak, saya dah jarang sakit sekarang. dengan ada nya my super mama.. hehe ubat yang mama bekalkan menimbun tu, saya dah jarang sakit. nak jadik macam ibu awak yang sangat-sangat tabah. tak nak lah jadik perempuan lembik. 


apa yang lelaki boleh buat kan saya nak buat dulu. so, aja...aja..fighting. awak, jangan merajuk tau kalau saya dah jarang update blog. saya sibuk lah sekarang ni. sangat sibuk. sekarang malam pun dah ada kelas. kalau saya ada masa saya akan tulis lagi untuk awak. bye awak. good night awak. sayang dan rindu awak. doakan saya dalam semua hal ye. hope apa yang saya rasa ni, awak pun akan rasa benda yang sama.












(al-fatehah buat ahmad zahinuddin)

Thursday, 2 February 2012

surat untuk adik perempuan saya Amalia

salam,


awak, kita mintak satu entry sebagai surat untuk adik perempuan saya.




kehadapan adik perempuanku,


terima kasih kerana sudi jadi adik aku. kadang-kadang aku tertanya, kenapa perlu aku ada adik? tapi, kadang-kadang aku dapat rasakan bertapa best nya ada adik ni. dan aku sangat simpati terhadap kawan-kawan aku yang takda adik dan kalau ada abang and kakak pn macam perlu ke ada abang and kakak. apa guna mereka?


kau lah kawan aku sejak kecik. sebab kita ni bukan jenis main luar sangat. aku selalu jadik pelindung kau sebab aku kan kakak kau. tapi, kadang-kadang kau pulak yang jadik pelindung aku. kemana saja kita mesti jalan berdua. muka kita pun hampir sama sampai kadang-kadang orang ingatkan kembar dan kadang-kadang orang tak tahu nak bezakan mana kakak dan mana adik. muka kau maturated sangat. 


masalah kau, kau akan cerita kat aku. masalah aku pun aku akan cerita kat kau. semua tentang aku kau tau. dan semua tentang kau pun kau share kat aku. baju, kasut, tudung semua kita share. sampai tuala and deadorant pun kadang-kadang kita share. kita akan ngongek-ngongek borak sambil jalan kalau takda masa sampai kita selalu tertinggal jalan dari ibu and ayah. kadang-kadang ibu pun jelous tengok kita berdua borak.kita punya asyik borak sampai ke pagi kita berdekah-dekah gelak.


ibu suka beli baju kita sama-sama. kau suka pau aku suruh beli macam-macam. kau, bila pulak nak belikan aku. aku bangga ada adik macam kau. walaupun aku tak sepandai dan tak setaraf dengan kau, aku tau aku ada adik sehebat kau. kau banyak tau dan faham tentang aku dengan arwah. kau dapat rasakan apa yang aku rasa bila arwah dah tiada sebab tu kau boleh nangis sama-sama bila aku kata apek dah takda. apek dah meninggal. kau banyak coolkan aku. kau siap nyanyikan aku lagu 'apa pun yang terjadi~ kukan slalu ada untuk mu~ jangan lah kau bersedih~ coz evrything gone be ok~' kau memang angel aku pun.


kau lah kawan aku. kau lah musuh aku. kau adalah segalanya. kau masih ingat pasal aku marah kau bila kau kata kau nak keluar SESERI? kau tau tak, aku adalah manusia yang paling semangat bila tau kau dapat 8A PMR..sebb aku rasa tu lah kejayaan aku selama ni untuk ajar kau sampai pagi dan subuh-subuh sblum mula exam. bila kau dapat SESERI, kau ingat lagi tak yang aku simpan surat tu sebab aku bangga sangat yang adik aku terpilih masuk sekolah hebat macam tu. tu sebab aku sangat frust bila kau kata kau nak keluar. tapi aku tahu kenapa kau taknak stay kat situ. akak-akak kat situ tak sama dengan akak kau yang satu ni.




bila kau dah naik form 4 and form 5 dan bila aku dah sibuk dengan kolej, aku cemburu tengok orang hebat-hebat ajar kau. sebab aku tak hebat macam dia orang. aku mintak maaf, kalau aku hebat tak payah lah kau susah payah belajar dengan dia orang. setakat itu je aku mampu. tapi, aku perlu hapuskan cemburu aku untuk kejayaan kau. aku nak tengok adik aku sorang ni berjaya dan capai cita-cita kau untuk jadi doktor kanak-kanak. aku akan tumpang happy bila kau berjaya dan happy nanti.


semoga kau terus berusaha dan berjaya. aku sentiasa ada untuk support semangat kau yang selalu jatuh tu.




aku sayang kau amalia


muka hampir sama.















(al-fatehah buatmu ahmad zahinuddin)

energy save

jenguk-jenguk