BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, 3 December 2011

lagu untuk ku dan untuk mu

salam,

aik? asal anis rajin sangat menulis ni? sebab saya rindu awak lah encik buah hati saya.. encik ahmad zahinuddin. awak, saya rindu awak sangat-sangat.. saya cemburu tengok kawan-kawan saya texting, dating, calling with there boyfriend. yes! tu lah paling heavent buat age kita ni kan? saya pun nak juga bole? tapi, buah hati saya dah takda dekat bumi ni.tuhan lagi sayangkan dia dari diri ini.mungkin, cinta kami tidak sekuat cinta kamu semua. sayang yang saya limpahkan kepadanya tidak sehebat sayang tuhan kepada nya. jadi, sayangilah buah hati anda (termasuk fmly ye.. buah hati itu) selagi mereka masih bernafas, selagi anda boleh melihat jasad nye. jangan lah sesekali anda menyakikan hatinya, taburkan lah segala keindahan pada setiap sisipan masa nye, agar hari-hari nya akan sentiasa indah apabila anda di samping nya.
anda mungkin akan menyesal sangat-sangat bila anda jadi macam saya. apabila orang yang kita sayang dah pergi meninggalkan kita buat selama-lamanya. yang kita mampu cuma menitiskan airmata, apabila melihat orang yang kita sayang dikafankan depan mata kita sendiri. hembusan nafas yang mungkin pernah kita rasa itu sudah tiada lagi. suara nya, gelak tawa nya.. sudah tiada. yang cuma tinggal desiran angin yang membawa seribu satu erti dan sebuah makam bagi mengingatinya yang pernah wujud dalam hidup kita.

awak, orang pernah berkata. kalau sayang, cubit-cubitkan. kalau sayang, tinggal-tinggalkan. jadi, awak tinggalkan saya ni, bererti awak sayangkan saya?

awak, ada suara yang bertanya. kenapa saya panggil buah hati saya, dengan panggilan awak saya? ke? memang saja-saja je untuk dalam blog or malu? hoho, tak..tak. kami memamang panggil awak saya pun. kat luar pun macam tu. macam lagi comel kot. geli lah nak ber'sayang', bby, B, papa, mama.. bukan ape, tah lah. rasa macam lagi ok kot. lagi selesa. awak, kita selalu kata, yang kita adalah buah hati, kita adalah kawan baik, kita adalah segalanya kan-kan? so, panggilan paling sesuai ialah awak dan saya.
so, ianya takda kaitan dengan apa pun. dulu lagi lah, siap nak panggil aku kau event dah taken. pelik kan? saya yang baik hati ni lah yang mengubahnya. macam kasar lah pulak. kalau setakat bercakap dengan kawan lelaki boleh lah. so, terjawablah soalan panggilan awak saya dalam blog dan di luar.

awak,
lepas sembahyang tadi, saya terlelap sekejap di tikar sembahyang. mungkin kepenatan menangis merindui awak. puas saya mengadu yang saya merindui awak sangat-sangat. itu je yang saya mampu buat. apabila saya celik mata tersedar dari terlelap saya nampak kelibat awak berjubah putih dan berserban lalu tersenyum ke arah saya. awak, saya tengok je awak. dan awak terus hilang. awak pegi mana? awak, saya nak ikut!tunggu saya! saya dah penat cakap saya rindu awak. saya dah penat kata saya nak jumpa awak. tak kan sekilas itu je yang saya dapat. dengan bingkas saya terus duduk dan menyebut "subhanallah" 
walaupun hanya seketika, terubat juga luka merinduai awak selama ini. terima kasih 'Ya Allah'.

masa saya nak bukak lappy saya ni, tiba-tiba terdengar dari telinga saya satu lagu. awak hantar dekat saya ke? awak yang nyanyi ke? thanx awak. tapi saya sedih dengar setia bait-bait kata itu..





Seindah tiada lagi kau kuingatkan
Sayang kau hilang
Menanti biar sampai akhir hayatku di dunia ini
Kau tahu betapa kusayang padamu
Hanya bidadari sebagai ganti
Hanya takdir menentukan ia
Oh belaian jiwa
Oh angin sampaikan laguku padanya
Yang sedih pilu
Terimalah laguku jadi teman hidupmu
Untuk selamanya
Kau tahu betapa kusayang padamu
Hanya bidadari sebagai ganti
Hanya takdir menentukan ia
Oh belaian jiwa





awak, lagu ni untuk saya ke? kenapa sedih sangat? awak... =(

awak, saya pun nak ikut awak. saya nak juga tinggalkan bumi ini di usia muda. awak, lagu ni saya dedicate untuk awak pulak..boleh tak?





If I die young bury me in satin
Lay me down on a bed of roses
Sink me in the river at dawn
Send me away with the words of a love song
oh oh oh oh

Lord make me a rainbow, I’ll shine down on my mother
She’ll know I’m safe with you when she stands under my colors, oh and
Life ain’t always what you think it ought to be, no
ain’t even grey, but she buries her baby
The sharp knife of a short life, well
I’ve had just enough time
If I die young bury me in satin
Lay me down on a bed of roses
Sink me in the river at dawn
Send me away with the words of a love song
The sharp knife of a short life, well
I’ve had just enough time
And I’ll be wearing white when I come into your kingdom
I’m as green as the ring on my little cold finger
I’ve never known the lovin’ of a man
But it sure felt nice when he was holding my hand
There’s a boy here in town says he’ll love me forever
Who would have thought forever could be severed by
The sharp knife of a short life, well
I’ve had just enough time
So put on your best boys and I’ll wear my pearls
What I never did is done
A penny for my thoughts, oh no I’ll sell them for a dollar
They’re worth so much more after I’m a goner
And maybe then you’ll hear the words I been singin’
Funny when you’re dead how people start listenin’
If I die young bury me in satin
Lay me down on a bed of roses
Sink me in the river at dawn
Send me away with the words of a love song
oh oh
The ballad of a dove
Go with peace and love
Gather up your tears, keep ‘em in your pocket
Save them for a time when your really gonna need ‘em oh
The sharp knife of a short life, well
I’ve had just enough time
So put on your best boys and I’ll wear my pearls









tapi, awak dah pergi dulu. macam mana ni??
 

 
awak,
dah lama saya simpan bende ni. sory x bg tao awak. masa awak meninggal tu.. hari saya balik kolej balik, ring saya hilang. emas yang saya tunjuk dekat awak tu. yang awak suka sangat tu. sorry, lambat bagi tao. jangan marah. saya mengadu kat adik awak siap nangis-nangis. saya tak perasan. awak amik ke? awak bawak pergi sekali ye? kalau ye, nanti kita jumpe, awak bagi tao saya ye. ye, kita akan jumpe nanti. kalau saya sanggup untuk tunggu awak 6 tahun awak ke mesir.. awak tak kan tak sanggup tunggu saya. awak, tunggu saya ye. jemput saya ke syurga. assalamualaikum awak.





(al-fatehah kepada ahmad zahinuddin)


 




0 comments:

energy save

jenguk-jenguk