BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, 9 November 2011

di tag oleh Kak Mira ku sayang

salam,
sory, maybe hari ini kene post 2 entry. 1 for kak mira and 1 more about my sweet heart. Lets, mejawab tag ape bende tah..maklumlah orang frst kne tag..

Rules of the game :
1. You must post this rules.
2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3. Answer the questions the tagger set for you in their post. 
   And create eleven new question for the people you tagged to answer.
4. You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5. Go to their pages and tell them you have tagged HIM/HER.
6. No tag back.
11 thing about my self:
(bnyak nye...)
1. Nama diberi Amalina Raihanis binti Mohamed Norazaman yang bermaksud lanjut usia dan teman yang setia.
2. anak sulung dari 4 beradik.
3. mempunyai masalah kurang berat badan dan chubby di pipi.. -_-"
4. seorang yang cuba untuk menjadi kuat apabila kematian buah hati.. (trauma lagi)
5. pelajar matrikulasi GOPENG!! kami bangge menjadi rakyat Doreyann~~
6. seorang yang cuba menyambung cita-cita kekasih hatinya untuk menjadi doktr..
7. yang ada lesen kereta and motor (kak mira! mark ni ok.hahaha)
8. berpegang pada moto, The winner never quit, The quitter never win
9. Budak yang pemalas dan degil nak makan ubat sampai kene marah baru nak makan ubat..
10. Budak wajib sakit tiap bulan
11. SAYA SEORANG BUDAK YANG COMEL.


soalan yang kene jawab..

1. 5 benda yang wajib korang bawak kalau hangout
-Phone (of course!!)
-Dompet yang ada duit
-gambar buah hati..walaupn orgnya dah tiada
-lip balm
-perfume/ cologne

2. Korang sayang kawan-kawan tak? Kenapa?

Mestilah. saya ni seorang yang penyayang tau..haha perasan. Sebab mereka adalah segalanya. lagi-lagi duduk dekat kolej, famly jauh.. nak call 24jam memang tak lah kan. so, kawan-kawan lah tempat luahan bila encik buah hati dah tiada


3. Describe sikit about kawan baik korang. Siapa nama dia?

seorang yang sangat care dan penyayang tetang diri ini dan adik beradiknya. walau pun pernah kene marah dengan encik buah hati dulu. sangat penyabar. seorang yang pandai. seorang yang setia. Seorang yang sangat romatik dan pernah menyanyikan lagu twikle away pada saya. nama? BOB (bukan nama sebenar)

4. Kenangan terindah yang korang pernah lalui

Merayap berdua dengan encik buah hati sambil encik buah hati buat lawak sepontan..

5.  kalau korang cuma ada duit seringgit, apa yang korang akan buat dengan duit tu?

ada seringgit? beli benih sayur.. tanam sayur.. dapat sayur, jual!! baru dapat lebih dari seringgit.

6. binatang yang korang suka?

binatang? ok.. agak geli. paling suka swan. dia umpama sepasang kekasih yang sangat romatik.

7. kalau di beri peluang, korang nak pergi mana? kenapa? (dalam dunia ni je)

nak ke Mesir. Nak sambung cita-cita encik buah hati dan cita-cita dia untuk pegi ke  sana.

8. korang paling suka zaman kanak2 or sekarang? kenapa?

sekarang. dapat berfikir dengan lebih waras. dapat menguragkan beban ibu bapa (kot).

9. hadiah paling korang suka?

bear dari encik buah hati, jurnal dari mama dan bantal busuk dari nenek.

10. Korang rasa Mira macam mana? (jujur)

kak Mira seorang yang sangat kuat. Seorang yang tabah. comel.. tapi, saya lagi comel

11. agak2 apa nasihat korang untuk mira?

nasihat untuk kak mira kita, be a strong women! adik tao, akak lagi kuat dari adik. pick it up, move forward. Think positive, stay positive.

saya mao tag...
- Kak nadia
- Intan Nur Amirah
- Syiqin Hadi
- Shahira
- kak Najihah
- Amalia Rahaina
- Mama saya
- Eza
- kak Rehana
- Wawa
- nurul atiqah

Kepada yang tak sengaja di tag.. sila lah jawab..
1. 3 perkara yang dihajat kan, tapi belum tercapai
2. 5 sebab korang buat blog
3. moto hidup anda
4. 5 jenis lelaki yang anda tak suka
6. jika diberi jam pemutar masa, anda nak putar waktu bila dan kenapa?
7. 10 benda yang paling anda sayang
8. 10 kehebatan anda
9. perkara yang anda paling menyesal anda lakukan dan kenapa.
10. cerita serba sedikit tentang peng 'tag' yang anda tahu.
11. nasihat dan kata-kata akhir untuk peng 'tag'
terima kasih~~~~

(no. 5 nye xda..so, 10 soaln je.. di tembak oleh kak jeeha.. so, 10 je ye.. senang kire~~)

6 comments:

Mizz_Myra said...

tunggu yeee tahun depan akak amek lesen hihi.. ok thank you.. berdekah akk gelak!

jeeha said...

ok done!!
seb bek tgah cuti..bolee laa update blog slalu...mai sini...akak da jawab sumer...:)

http://nurulnajihaharusli.blogspot.com/2011/11/cubaan-raihanis-mentag-saya.html

.fullstop. said...

hoho im done darl! :D

http://anotherfullstop.blogspot.com/2011/11/warkah-untuk-dihisteriakan-kepada.html

Ben serin said...

soalan anda telah dijawab..

NurulAtiqah said...

anis nanti aku jawab yer..agak bz ckit ni..heee

NurulAtiqah said...

da balas dah..baca la..hehe

energy save

jenguk-jenguk