BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, 29 October 2011

pegi nonton...

salam...

awak.. hari ni piala malaysia.. awak, dengar tak? saya cakap dengan awak ni. kan selalu kalau bola,kita tengok sama-sama. humm sekarang saya dah takda peneman tengok bola. tak best!!! saya nak awak teman. selalu kita text sambil marah-marah kan? haha lawak gila. best kot tangok bola dengan awak.

tadi, pukul 8.30 saya dengan Su.. dengan pompan. bukan dengan lelaki. awak jangan risau ok. Su lah teman saya tengok bola.
awak!! kita kan sokong n9!! n9 lawan penyu..

n9 MENANG!!!! 2 - 1 terengganu kalah..

haha kesian gile. ade bape 5 ketul je budak sokong terngganu. saya sokong n9.. su atas pagar.. hish.. pakcik cafe 3 orang tu pulak lalang.. bile terngganu score 1.. dorg sokong terngganu.. bile n9 score 2..dorg sokong n9.. haha..awak, saya dapat nasi free. sebab lepak dengan pakcik-pakcik tu. saya bagi piah makan, awak bukan tatao..

awak, best gile.. than Su teman saya tengok bola. ade jugak kawan saya tengok bola. happy lah sikit. tapi, kalau dapat tengok dengan awak mesti lagi best.

nak tengok bola dengan awak lagi boleh tak? boleh lah.. please..

awak, saya bagi tao ayah saya tadi.. haha dia gelak. mekna dah golek lah separuh masa pertama. sian kau mek..awal lagi kot..


penyokong terengganu.. tgok kat cafe je

with Su..


org minum teh tarik, saya minum teh ais


pakcik-pakcik cafe yang sangat lalang.. dengan mek nganu..
ni time nganu score 1.. so,sorg buat puak..

haha.. bile n9..score 2.. budak-budak nganu terus balik.. tinggal kami berdua dengan pakcik-pakcik lalang je.. syok gile.
sampai awal-awal tu pakcik tu suruh tutup kan tv..sbb dia balik. last-last.. pakcik lalang tu sekaki je dengan kami.. hehe.. thanx pakcik lalang..

awak, tengok bola jom.. dengar tak? jom tengok bola macam dulu.. jom la...


(al fatihah to Ahmad Zahinuddin = awak)




Wednesday, 26 October 2011

hati kita selalu dekat

salam,

kehadapan Ahmad Zahinuddin..

dulu, masa dalam agenda tarik tali.. awak, kita selalu cakap hati bunga-bunga. saya siap ade tulis entry pasal hati bunga-bunga. kan awak kan? awak!! dengar tak ni..saya cakap dengan awak ni..(degar sayang) bile dengan awak, awak selalu cakap jangan risau, walau jasad kita berpisah jauh..hati kita selalu dekat. itu je yang keluar dari mulut awak bila saya risau kalau awak kat mesir nanti. awak, berpisah tu saya sanggup tunggu lagi. untuk 5 tahun je. awak, ni berpisah jauh untuk lama-lama.

saya dah tak sanggup nak tunggu. 5 tahun yang tu saya tak ikut, saya tak heran. sebab saya bole skype, ym dengan awak. im still can hear your voice.. im still can see your activities and your face. awak, kenapa awak buat saya macam ni? kalau macam ni, saya nak ikut lah. sebab lama sangat-sangat. lagi pun, awak bukan bole skype or ym dengan saya. dengar suara awak pon tak boleh dah. last saya dengar suara awak, pada malam tu. awak tidur kan saya and saya kata yang saya nak pegi toilet. saya tak nak tu last bole? please. jangan lah macam ni. awak!! saya nak dengar lagi. saya nak tengok awak gelak. awak gelak comel sangat. dari saya nak marah, terus tak jadik. saya gelak lagi adelah. sekarang, sapa je yang bole buat saya gelak? kawan? tak sehebat awak, Ahmad Zahinuddin. meraka hanya sekadar dapat membendung kolam air mata ini sahaja. bukan mengeringkan.

awak, im happy. NO!! for sure nope...awak nampak saya happy? tidak yang awak sangka. saya hanya menyelubungi kesedihan itu dengan words happy. reality nye tidak.
kalau, ye..kolam air mata ini tak akan berderai.

awak, saya nak mengadu. kat sini je saya bole mengadu kat awak and time saya lepas sembahyang je saya bole mengadu kat awak. tapi, takda respond. no point! saya rasa saya macam cakap dengan batu. mana awak dulu yang semangat bile saya cerita? please, i need u.. please

awak, tadi masa saya balik beli makanan ni.. ada 2 girls belakang saya..
dia gelak-gelak sambil cakap. 'wei, kelakar gile. orang tu mati tersepit. accdint kereta' 'haha dah mati tu,mati je.' 'tu lah pasal, naik kereta ke..naik bas ke, sama je' 'haha lawak gile'

awk!!!! hati saya panas!! nak je saya tengking 2 monyet tu. dia bole gelakkan orang mati. accdnt lagi. awak, saya teringat kat awak. saya tak bole. rasa macam nak bunuh-bunuh je.

awak, awak ingat tak dulu. tolong lah ingat. tak kan 1 bnda pun awak tak ingat tentang kita? awak ingat saya tak?
awak, saya selalu nyanyikan untuk awak bila awak tension. and, lepas tu..saya bole nampak tension awak tu change jadik senyuman.
rasa macam, wah!! di hargai. bole saya dapat lagi tak bende tu awak?

ni salah satu lagu yang saya nyanyi. than, saya suruh awak nyanyi pulak. awak tak nak. awak kata malu. saya merajuk, saya tak nak cakap dengan awak. last-last awak nyanyi jugak..lagu ni.. dengan lagu baik-baik sayang.. hahaha patot lah malu. kelakar rupe nye










awak, saya rindu awak. untuk cuti sem 2 mnggu ni. puas saya fikirkan. tiap kali leps sembahyang, saya akan berteleku dan teringat semua bnda yang awak buat dan kita buat bersama. sambil air mata menitis sendiri. dalam kotak hati bertanya. bole ke benda berlaku lagi? dengan orang yang samakah?
benda tu bole berlaku. tapi, tak sehebat dengan awak. dan bukan dengan degan awak lagi..

awak, ni 2 buku yang saya  carik.. rasa macam tak sabar nak alami nye. saya baca sebab saya nak sangat tao, macam mana keadaan awak kat sana..




buku yang malam pertama tu..saya dah baca half.. nanti saya baca baca habis.
ha! ni lah buku-buku yang saya beli lepas awak takda. dulu, hmm jangan harap. sibuk nak baca buku fiction.
awak, mama ada hadiahkan saya buku 'Dont BE Sad'.. tebal sangat.
nanti saya baca. nak penuhkan masa-masa awak dengan saya tu dengan baca macam mana awak alami kat sana.. wah!! mesti seronok..

Monday, 24 October 2011

awak, bila saya pula?

salam,

awak, hari semakin hari.. saya semakin matang, kehilngan awak makin terasa. kolam air mata ni sudah tak tahan untuk membendung pemergian awak. doa, yassin dan surah al-fatihah dah jadik pemanis bibir saya untuk awak setiap hari..

Allah sembunyikan MATAHARI dan turunkan hujan untuk kita..kita menangis dan bertanya kenapa ALLAH hilangkan matahari kita dan turunkan hujan..rupanya ALLAH nak bagi kita pelangi yang indah untuk kita simpan.

tapi, saya perlukan matahari saya.. untuk saya hidup dan lebih kuat.. seindah pelangi itu, tak dapat menewasi kehebatan sang matahari yang sering membuat saya tersenyum. awak tak nak tengok saya lagi? mungkin awak nampak saya..tapi, sampai nye hati awak tak izinkan saya tengok awak lagi. hanya gamabar awak yang saya tatap hari-hari pelepas rindu dalam hati ni.

awak, bile saya duduk termenung sorang-sorang...
saya selalu berfikir, bila saya dapat jumpa awak lagi? macam mana saya nak jumpa awak lagi? apa kaedah yang terbaik?

hmmm...bila kita dapat nyanyi sama-sama lagi? mengada-ngada dgn awak, merayap dengan awak, tengok awak gelak, fikir masa depan yang agak mengarut tapi best..macam-macam lah..
saya nak buat semua benda tu dengan awak. bole tak?

awak, awak selalu pesan dekat saya yang.. im the one and only..
dalam kad yang comel yang awak bagi tu pun ade tulis.. YOU ARE THE ONE AND ONLY. dan awak selalu kata kat saya yang saya adalah cinta pertama awak dan terakhir awak. sampai nak couple pon awak tanya saya, macam mana cara nak melamar ha? haha memang sah-sah lah kan tak pernah buat benda tu. saya ingat lagi, saya ni nakal sangat-sangat.
suka cakap dekat awak yang saya nak break dengan awak. sekarang saya dah rasa. bertapa peritnya rasa kehilangan itu. ini ke yang awak tak kasi saya rasa tu? awak, tapi saya terpaksa rasa.
awak, awak selalu kata. takda istillah "BYE" dalam kisah hidup kita.awak selalu marah kalau saya cakap bye lepas habis cakap telephone. dan awak kata, awak tak akan dan tak akan pernah cakap bye pada saya. bye tu sangat besar maksudnya. tapi, saya nakal awak, saya cakap jugak. sekarang, saya dah tau dan dah rasa penangan bye tu.. awak, sakit.. awak, perit.. ni ke yang awak tak kasi saya rasa? kenapa saya buat jugak? awak, kenapa awak tak halang? kalau saya tak cakap, mesti saya tak rasa.. kalau macam mana pun, benda ni dah tak  boleh berubah awak.

awak, malam tadi saya tengok movie lagenda budak setan.. banyak kali dah main movie ni. awak pun suka tengok cerita ni. kisah percintaan yang sangat comel..
dalam movie tu, ayu mati sebab besalin.
lepas tu, saya terfikir satu benda. and saya teringat kata-kata awak. saya pernah tanya pada awak, antara ibu dan anak, mana satu dokter akan selamat kan? awak kata ibu. saya tanya lagi kenapa? ibu kan nanti bole mengandung lagi, bole je carik anak angkat ke.
awak kata, tu prosidure.
saya tanya, kalau saya?
awak gelak. awak kata kat saya. kalau awak? haha kan awak bersalin dekat rumah, dalam kereta pun bole. so, nanti, suka hati saya lah nak selamatkan sapa. (mestilah sayang saya)

hmmm.. ok aku kene gelak. memang best..
bila saya pulak nak ikut awak? cara macam atas tu bole tak?



masa main bowling..ahaks!! comel je

Saturday, 22 October 2011

sayang!! excident!!!

salam,

sayang, saya fly.. fly?? bukan sebarang terbang ok.. kolej tak bagi outing n balik bulan ni sampai raya haji nanti. Tapi, saya kat ipoh ni. Jangan risau, saya dengan famly, bukan dengan sapa-sapa pun. Ayah seludup je, kan awak yang ajar saya fly dulu. Awak lah, turun kan kat saya and alyn..dah kami ikut sama.

ahaks!! sory, tajuk nak gimik je.. ni cerita pasal Ahmad Zahinuddin..
bila saya nak cuti sem ni, saya teringat yang awak excident. Your first excident. Masa tu, awak kata awak nak balik malam tu jugak lepas exam. tapi, awak tanya saya dulu..bole tak? sebab along nak guna kreta nak pegi KL esok nya. saya tak bagi, malam kot. saya kan lagi kenal sayang saya..awak suka bawak laju and suka ngantok. hish!! saya kata btolak lah lepas subuh..saya janji saya temankan. penat tao saya pujuk, saya suruh awak tido kat bilik lan kalau awak cuak.. awak ikot cakap saya. Yay!! actly saya tak sedap hati, tu yang tak bagi gerak malam tu.
pagi tu, awak gerak from Shah Alam..saya teman, and awak kata ngantok, kata dah. saya suruh awak take a nap, awak suruh saya kejut awak.. huhu, sory saya pun tertido.. pastu, saya kene marah.. awak bangun-bangun awak marah saya sebab saya tak kejut awak. sory awak, tak sengaja. on the way tu, ok je.. masa sampai kat jasin, awak kata hujan.. saya always pesan.. jangan bawak laju-laju..kancil tu ringan, nanti melayang.

sudently, tengah sembangg-sembang, suara awak takda. awak cuma cakap nanti awak call balik, emergency. Sayang!! kenapa ni!!???

ok, my dear excident.. dalam hujan tu..kreta awak berputar dekat lane laju..n lampu belakang kiri langgar boder.. eeee!!! saya dah pesan. and kreta awak bertentang arus.. awak cerita kat saya, awak stay kat dalam kereta, seb baik tak apa-apa.. bile lama sikit baru awak bukak hazard lamp, bukak bonet depan and awak klua. sian sayang saya sejuk. awak berdiri kat tepi jalan dalam hujan and kesejukan tu tnggu org PLUS datang.. sian sayang saya.. huhu..
nasib baik siang, sayang..klau awak btolak malam tadi, hmmmm memang awal lah saya tak jumpe awak.

lama jugak kreta tu settle..magrib jugak awak sampai rumah. sian awak. pintu belakang belah kiri tak bole bukak. nasib baik awak tak apa-apa..cuma terhentak je. tu pun, awak asik action dengan saya yang awak dah ade pengalaman excident, saya ade?? sabo jelah..tak baik action tao..


hmmm.. ni yang first excident..


second excident tak yah crita ye.. nanti say nangis, sebab awak dah takda nak crita macam mana excident tu bole berlaku.. saya cuma dah crita macam mana yang saya hadapi je..

sayang saya jatuh??
alolo..cian nye.. tulah, main lari-lari lagi..
comel je budak? budak lah sangat..18 sudah.. bulan 12 ni.
masa pegi BTN dekat Meru.. awak lah, main kejar-kejar dengan Azam, Azlan, Amir.. hmmm sabo jelah.. kan dah jatuh. habis tangan dengan lutut tu.. nasib baik muka tak apa-apa. tao pulak sakit and nak nangis.. geram saya tao tak.. kecik benor lah kan nak main kejar-kajar.. hish!! lain kali main dengan saya je. tulah, main tak ajak saya, kan dah jatuh..

ok, pic ni tak yah nak tengok lama-lama.. pakwe i memang seksi.. so, what???

sakit ye?? darah ye??

sian nye dia.. main lagi.. mengadu pun tak gune, saya lagi bebel kat awak. lain kali, dah jatuh tak yah ngadu.
 (ade ke lain kali) hmmmm  --_--,

Thursday, 20 October 2011

exam.. PSPM 1

salam,


awak.. hari ni saya start exam.. PEPERIKSAAN SEMESTER PROGRAM MATRIKULASI...

Tu jadual exam.. hmmm lama nye nak habis...


slip exam.. macam SPM tu.. duduk 5 dari blakang...xsuke!! saya suke ddk depan..


exam td.. bole lah.. awak.. salalu nk exam awak yang akan bagi smangat kat saya pagi2 buta.. nak2 ble nak exam eng.. macam td.. tadi.. saya tak dapat pon wish gud luck dari awak macam selalu.

awak, lepas habis exam ni saya balik 2 weeks.. saya nak buat apa kat rumah.. hmmm kalau lah awak ade.. saya xnak balik lah..nnt saya ingat awak...sbb bile bosan, awak yang akan penuhkan kebosanan tu.. saya tak mo balik bole??

ni time awak bg smgt awak dari jauh.. saya gune smangat awak...


ni time saya ingat awak.. and bile semangat awak saya tak gune kan...

awak!!! tolng saya!!! saya nak semangat awak tu... plisss.. nak semgat saya yang awak pegang tu..
awak tanak saya berjaya ke?? pliss awak...tadi eng.. essay dia.. mcm ni..
dalam gua, ade 2 pintu.. kita kne pilih mana2 satu pintu yang kita nak.. klu pintu hitam, tu pintu past.. dimana.. kne crite pasal bnde2 yang leps.. n pintu putih, pintu future.. pintu yang akan datang.. saya pilih pintu hitam...sebab saya nk jumpe awak.. saya nak penuhkan saat-saat awak dengan saya happy je. saya nak tarik balik semua kesilapan saya...best sangat... kalau lah bole jadi betul-betul mesti lagi best...

awak, malam tadi saya baca yassin sampi 2x.. dan dua2 kali tu hujan turun.. bukan sengaja. tapi, dia turun sendiri.. bile saya solat hajat.. saya sujud lama sangat2..smpi roomate ingat saya pengsan.. saya hujan lagi awak.. tu yang sgan nak bangun....

plizzz... i need ur support... (al-fatihah to Ahmad Zahinuddin)

comel x?? mesti la.. bdk comel yang buat...



amazing model!!

salam,

awak, hari ni adelah hari yang dinanti-nantikan... kami ber5 yang buat model bio tu.. menang?? bole lah.. hehe mesti lah.. dri dpt gule-gule jee...
hmmm bnde ni lah yang awak nak sangat and awak tunggu-tunggu kan saya buat.. tapi, hmmm awak tak dapat tengok saya buat.. awak just tao yang saya akan buat model je..
awak, saya sampai termimpi-mimpi yang awak kata.. bile saya send MMS gmbr model tu kat awak, awak kata AMAZING!!! awak, semakin semangat saya..bile awak kata macam tu...
 model air.. dalam pertandingan..

              "The imagination become Reality"

ni lah model-model nye awk...

ini model nye...

model ayor yang silap pasang... cer carik ape yang silap nye??


model dah siap!!!


tepi2... budak comel nak amik pic...


ok!! next snap!!

last snap!! the amazing model.. yg xbole amik balik.. unit nak...



dapat ni je... bole lah.. dri xde..

awak, baju ni besa sangat.. awak ape tah lg.. huhuhu...
rindu dekat awak, so..ble dah bole smayang.. ape lagi.. klu bole, asik nak ngadap je yassin tu.. nk sedekah kan kat awak.. dapat jugak saya bagi something kat awak... welcome awak..


Tuesday, 18 October 2011

count down.. miss u..

salam,

holaa.. pliss dont make me fill dizzzzzzzyyyy...
mnggu ni mnggu study week..  FINE!!! 3 mnggu xbole outing n balik... 10sion gle... ahhhh...
mnggu ni dah start study week.. jumaat ni contdown untuk start.. paper ENGLISH ye.. juamaat ni...
jumaat depan Math, mnggu lg 1 nye..Isnin: Scn Comp, Rabu: BIO and last Kim hari Khamis... 

Yeahhh!!!! pastu bole balik slame 2 mnggu je... -_-'
1 bulan macam bdk U ye... ni sekolah lagi..

mao balik!!! rindu sama.. bantal busuk, katil..
n pada Ahmad Zahinuddin (klu saya balik, bole ke saya dapat jumpe awak mcm dulu??)...
hmmm.. jawab lah...


dulu, bila saya balik, awak lah orang yang paling bahgia sekali..
me too!!! skarang?? hmm. saya nk balik cuma nak famly, n bilik je.. mood nak balik pun tak de lah sungguh mana pun.

coz, bila saya masuk je, saya akan tgok dinding.. saya akan pegang dinding dan igt kat awak...
saya akan teringat time kita cat and pasang boder rumah saya sama-sama...
bila saya tgok langsir kat dapur, saya akan ingat awak lg..
awak yang pasang benda tu. saya duduk kat ruang tamu, saya tengok dinding.. awak yang pasang frame tu..
saya akan masuk bilik bawah.. awak pernah tido situ.. atomaticly saya akan baring nak lepas rindu..
than, bila saya nak makan.. saya teringat lagi.. comel je orang yang kuat makan goreng pisang tu.. sapa ye?? suke goreng pisang rupa nye...malu2 konon...
saya akan lari masuk bilik pulak, kat bilik lah saya bnyak hbiskan masa skype dgn awk...

AWAK!!!! saya tak nak balik lah... banyak sangat kenangan awak dekat rumah tu... nanti saya nangis...

tp, saya nak balik.. sekurang2 nye saya dapat luahkan sume tu...
saya nak pegi kubur awak.. tunggu ye awak...





penat.. smpi tertido...



 

saya nak skype dgn awk mcm ni lagi bole?? kan awak suruh tnggu saya pukul 4pg...

Friday, 14 October 2011

mimpikan awak..

salam..

hai sayang... awak apa khabar?? awak rindu saya tak?? saya rindu awak.. awak, saya dah sihat..


tp, saya masih tak lapa.. saya makan sikit je.
betul orang kata, bila banyak makan or badan naik.. mesti orang kata bahgia. macam kita dulu. tapi, skarang tah la sayangg.. saya bukan taknak makan. tp, saya tak lapa pun. pelik kan.
saya call ibu awak sayang, ibu awak pun suruh makan takut perut masuk angin.


sayang, dulu awak lah yang akan teman saya. sentiasa. sekarag saya dah takda peneman. sayang, keblkgn ni macam-macam jadik kat kolej. saya takot. dengan histeria, pocong lagi.. sayang, saya takot.

sayang, hari tu saya mimpi awak text saya.
awak kata awak hidup lagi dalam text tu.. awak kata jangan risau, dalam excdnt tu awak paling tak teruk sekali. than, saya tersedar. saya tengok text. tak de pun sayang.. nak text tu!! sayang!! nak text tu. sayang, hari ni my turn pulak buat kenduri untuk sayang. tapi, saya tatao lah awak ape yang jadik dekat rumah. saya tak bole balik. sume famly uruskan. saya dah jemput famly awak sayang. tp, ibu kata ayah kerja hari ni.. so, dia tak dapat datang.

as usual, mama belikan yasin and tampal nama awak sayang. macam kenduri kawan mama dulu.

sayang, malam tadi mama pulak mimpikan awak. pukul 7 pagi dia dah cal saya. dia crita yang benda tu berlaku kat restoran. tenringat pulak kita pegi red wok sayang. awak pakai baju warna biru cair. ha?? sayang ada ke baju warna tu. warna pink cair ada lah kan2? mama kata awak makn magie goreng..mama kata mama dapat tengok awak gelak yang saya suka tu.. gelak tak nampak mata.. eee comel je.

mama kata, dapat jugak dia lepas rindu dekat awak sayang.
mama pun rindu awak? awak.. saya pun rindu awak jugak...


comel nye.. sayang sapa ni??  mama mcm ni ke arwah gelak dalam mimpi tu??

sempat gak snapshot.. hehe 

Thursday, 13 October 2011

rindunya.. sayang, hujan turun lagi

Salam,

(Al- Fatehah kpd Arwah Ahmad Zahinuddin)

Sayang, semalam genap awak tinggalkan saya selama 40 hari..
Walau awak tiada disisi saya, tapi saya dapat rasakan yang jiwa saya ikut awak.. awk membawa jiwa saya sekali...


Semalam, your famly buat kenduri utk awak, along and acik. Kak Mira pun ada.. Alyn pun balik..(fly actly).Saya je tak dapat datang. Saya mintak maaf awak. Saya tak dapat balik. Saya dah nak exam last sem. Saya xdapat tolng ibu dalam kenduri tu. Saya tak dapat tolng untuk bahagian awak. Saya tak dapat buat macam kak mira buat.


Malam tadi saya ada skype dgn adik awak and Kak Mira..
Knape adik awak cantik sangat sayang? Skype kejap je..


Sayang, semalam saya tak makan seharian. Saya cuma brakfst minum susu and makan sausge tha, sampai malam saya tak makan. Nasi tengah hari yang saya beli pun, saya tengok je. Saya tak rasa lapa pun. hari ni pun saya tak makan apa. saya tau awak mesti risau. tp, saya tak lapa.. macam mana? awak jangan lah marah saya.


Sayang, saya ada text kak mira..
She said, ibu menangis semalam bila cakap-cakap dengan kawan-kawan dia. sian ibu sayang. alyn pun menangis semalam.
Sayang, Kak mira kata.. ibu pakai baju kurung putih yang bunga-bunga purple. baju yang awak belikan untuk ibu tu. awak ingat tak sayang? tolong lah ingat sayang. Please, you need to memorise it.
Kan baju tu kita beli sama-sama dekat seri kembangan. Siap beli dengan tudung sekali.


Awak kan kata, awak xpernah beli apa-apa untuk ibu awak. Tu lah barang yang terakhir awak belikan untuk ibu.
Sayang, kak mira kata ibu happy sangat pakai baju tu. ibu suka sayang. ibu suka!! saya nak bagi tau satu dunia. yang ibu suka sangat atas pembelian awak tu sayang. ibu happy. ibu siap bagi tau kat kawan-kawan dia lagi yang baju tu sayang belikan. sayang, im happy with u..

that all my beloved, saya harap awak baca benda ni. saya tau Allah maha kuasa. apa yang awak nak, mesti bole.

sayang, ingat tak benda kecik ni??


.: YOU ARE ALWAYS        IN MY MIND:.

Monday, 10 October 2011

sayang, saya rindu

salam,

sayang.. saya rindu awk.. awk rindu saya tak?
sayang, saya demam.. takda org nak jaga saya dah mcm awkjaga saya dulu.. saya makan ikot sedap saya je sekarang ni..
dulu, awk cukup marah kalau saya makan burger, nasi lemak, roti canai. saya suke bentak2 nak makan jugak..
skrg, saya baru tau kenapa awk xkasi makan benda2 tu dulu..

saya demam sesme teruk.. asik bersin je.. i cant sleep..
dulu, klu saya sakit and xbole tido, awk lah angel saya yg akan teman saya.. skrg, saya sorang2.. angel saya dah xde.

dulu, awk yg akan paksa saya pg klinik, skrg saya kne paksa dri saya pg klinik. sbb awk dah xda.awk, saya dapat layanan yg paling biadap kat klinik td.. saya nk bg tao awk je, tp awk dah xda. so, saya simpan sorg2 tao. nnt kat sana saya crita. awk, saya makan ubat dah.. tu pon saya paksa diri saya makan ubt, sbb saya tao awk adalah manusia yang paling risau kalau saya sakit. saya kena paksa diri saya, sbb saya dah xda awk yg tukang paksa saya mkn ubt. awk, saya xreti nak mange time utk makan ubt, saya ikot masa saya je nk makan ubt, coz dulu awk yg akan mngekan. bole ye awk?? janji saya makan.

 

awk, hari tu saya keluar pg alamanda.. teringat time kita date kat alam.. tempat yg wajib kita pg taman tasik kat alam.. tempat yang sgt tanang.. kita ddk situ bukn buat ape pon, awk lah.. ajak saya usya orang..sbb kita tatao nk dating tu kena buat apa..
sbb cara kita dating kwn2 saya kata pelik.. kita bncang pasan duit yg akan datang..

saya pg lepak dgn adk saya and kawan2 dia.. sbb awk xda.



dengan budak2 busuk...

Thursday, 6 October 2011

Happy Birthday mum!!!

Salam,

Happy Birthday Mum.. buat kali yg ke 41.. tua sudah.. hahaha.. n anyway, hri ni annvsry kami yg ke 7 month... 
Happy annvsry sayang...

so, jap lagu makcik mau balik putrajaya yo....
im still thinking what i want to bring for my mom...
bekobar gila nak balik ni.. tiket bas to KL sentral 2.30 ye...
jangan marah, balik dulu.. bye2.. this night my dad said, we were 'makan besar!'




to my lil sis, esok birthday anda pula...
Happy Birthday Amalia Rahaina semoga apa yang kamu inginkan tercapai..
Kami semua hanya mampu membantu sahaja..

Monday, 3 October 2011

sayang, dah sebulan dah..

salam,

syg, sy rndu awk.. knape awk xbalik lg? awk suruh sy tnggu.. awk kata nk skype kul 4 pg..


Dah sebulan pemergian mu syg..
2/9 sepupuku bertunang dan berkawin.. awk asik miss call dan sy x angkt pon..
saya sibuk.. awk marah sy sbb saya xpkai tudung.. awk belikan sy tudng.. mcm2 awk nasihat sy.. mcm2 awk rncg utk kita..awk miss cal sy bnyk sgt. sy matikan phone and marah2 awk.. sy kata sy busy.. awk kata jgn tngglkan awk walau sesaat pon. awk smpi txt mum sy utk nk ckp dgn sy.. perangai awk sgt pelik..
malam 3/9 tu sy balik ke putra.. n pagi tu awk strt balik dri kelantan.. mlm tu sy janji teman awk.. sy teman awk drve smpi muadzam.. than, awk kata.. awk lapa..awk siap ajak sy mkn maggie lg. awk bertekak dgn along awk yg awk nk drive lg, tp along nk gak bwk.. than, along smbng bwk n awk ddk sbelah tmpt sy duduk tu mkn maggie.
mlm tu awk teman sy buat hw.. awk borak dgn sy.. selesaikan kimia mekna..sy tny awk pasal NH3.. igt lg.. kita tgok tv..
than, sy kata sy penat.. sy nk tdo kejap.. kejap je.. t dah smpi rmh kita skype.. awk suruh sy tnggu awk.. n sy pon suruh awk tnggu sy..pkul 4pg. awk mcm tacing jugak bile sy nk tdo dlo.. tp, sy dapat pujuk awk. sy tao, awk saja je nak mengada2 dgn sy. sy kan lg kenal syg sy. awk tdo kan sy.. comel je mase tu.. happy je masa tu. dlm pukul 2.30 pg saya tsedar nk pg toilt. hp still on call mase tu.. kita kan sentiasa bsama. n saya xkn tnglkan awk walau sesaat pon syg. ble hbis sy kluar dri toilt, tbe2 sy dgr bunyik mcm bnde meletop dlm phone. sy dgr org jerit2..

ALLAHUAKBAR!!!ALLAHUAKBAR!! PANGGIL BOMBA!! PANGGIL BOMBA!!

jantung sy bgai nk pecah awk bile sy dgr bnde tu sume. sy pnggil2 awk.. tp, suare awk dah xde. sy tros matikan phone and call ibu awk.. nk tny awk ok ke tak?? tp, xdpt. sy call awk balik.. awk x angkt. mana awk?? mana syg sy?? syg ok ke tak?? sy dah mcm cacing kepanasan.. sy bg tao mama sy.. sy xbole tdo. sy peluk je mama sy. sy asik fikir awk je. than, kul 6 pg. sy dpt txt dri no. awk. yg bertulis. "Kak ama, angah dah xde. akak bnyk kan sabar ye. sedekah kan al-fatehah bnyk" terus bdiri sy.. air mata ni mcm air terjun. sy call balik no. awk. tp, suara awk xde. suare adik awk je..sy tny betul ke? adk awk kata dia x tipu. dgn air mata yg mcm air terjun tu.. sy kejut parents saya..ajak turun joho. perut ni dah xmampu nk makan apa2. dlm pjalanan sy nangis je..smpi tertido2.. yasin pada tgn x hnti2 sy baca. igt nk ke hospital, adk awk suruh sy dtg rmh terus. sy xpnah dtg rmh awk. kita org redah je. tny org bagai2. dpn rmh awk ade khemah. ade rmai org. sy dah xnmpk sape2 dah. sy tarik tgn mama sy terus masuk rmh awk. sy peluk ibu awk. sy tatao nk ckp ape.
air mata ni mcm air terjun. sy ddk sblah ibu awk. ibu crite sume kat sy. bile jenazah smpi. lutut sy dah jdik lembik bile tgok 3 skali jenazah di usung dlm rmh. lps ibu and ayh awk tgok, ibu awk tahan org tu suruh bg sy tgok. ibu awk pnggl2 sy.. ibu awk kata..bg sy tgok, sy adik dia. sy crik awk. knape awk baring? awk.. bngun lah. kan awk kata awk nk skype. knape awk dah xde nafas? mana awk yg kuat dulu? awk.. sy xsnggup nk tgok jenazah awk yg sebujur kaku tu. badan ni mcm nak pengsan. kita org follow dri jenazah di smbhygkan smpi jenazah di kebumikan. mama marah sbb sy nangis kat kubur. mama suruh relakan pemergian awk, mama kata nnt awk terseksa. mmg bole, tp susah syg.
sy balik kolj lmbt. kesah awk masuk paper sume. 1 kolj sume tao.

awk, 2 mnggu sy murung awk. awk, awk x syg sy ke? knape awk pg dlo? kan awk rncg mcm2 utk kita. awk, suruh sy tnggu awk. awk, sy dh tnggu awk.. sy on skype dah pukul 4 pg.. awk xde pon..awk pg mana? awk, mana smgt sy? mana pemberi smgt sy? mana penasihat sy? sy dah xde sume tu. sy dah xde org nk kejutkan sy bngun pg2 utk blja. pg2 sy bngun tgok hp. slalu ade call xpon msg masuk. skrg dah xde. sy nk awk ckp nite2 mcm dlo kat sy. skrg dah xde dah. yg tmn sy blja mlm2. yg kejut sy bngun sahur. yg bg smgt plng bekoba bile sy nk quiz smpi quiz sy melonjak tbe2 ble awk bg smgt mcm tu. sy nk tu lg bole? nk dri awk.

dah sebulan pemergian awk..
tiap mlm sy peluk and cium baju n bear awk. awk pnah kata kat sy, knape tahun ni xptsmbut bday dgn sy? sy kata bole je. awk ttp menidakkan. sy slalu skype dgn mama sy sbgai pgnti awk. awk, awk telah ubh hdup kami..fmly sy. sbb awk, ayh sy pon bole chnge n bole menangis. sy kne pnggl dgn Hal Ehwal Pelajar sbb awk..

SAYANG...
Alhamdulillah sy dah semakin ok. Sy akn sedaya upaya cpaikan cita2 awk. kan kita nk bukak klink sbelah2 dulu. awk nk berkhidmat utk masyrkt awk..awk kata. nk bukak klink sbelh tmpt futsal. bile sy smyg, sy asik doakan awk..kad matrix awk n lesen awk sy bwk je pg mana2 xpnah tnggl. ade je kat dada sy. tiap lps smyg magrb sy akan baca yasin utk awk..dah jdik mcm rutin dah. bile sy rndu awk, sy akan sedekah al-fatehah n pndg brg2 awk. klu sunyi2 ble sorg2 igt gak kat awk..air mata ni mengalir je mcm air hujan. sy rndu awk. bile sy nk main2, sy trus fokus.. sy igt pesan awk suruh jdik mcm awk.
bile awk xde, sy rase sy lebih kuat dgn smgt awk yg awk bg dri jauh, sy lebih kaya dgn motivasi dri saya, sy rasa sy sgt kaya.. kaya dgn ilmu, kaya dgn sedekah, kaya dgn ibadah n kaya dgn kwn2. slalu, bile pg kdai buku, sy akan crik buku yg fiction2.. tp, skrg sy mencari buku2 pasal motivasi n kematian. sy lbh bnyk igt pada kematian.
Thanx syg, mayb awk dah xigt sy.. tp, awk nmpk sy. awk doakan sy n bg smgt awk dri jauh. Allah maha kuase, xmustahil allah bg awk igt sy. Awk, tnggu sy tao. sy nk jdik bdadari awk kat sana. buat lah mahligai cntik2 utk kita kat sana. tnggu sy tao.

syg, awk budk baik.. sy xpnah jumpe llki sehebat awk.. on your age. llki yg xmerokok, yg jaga solat nye malahan ajak sy solat, suruh sy pkai tudung, xbertindik, jaga penampilan awk n xkedekut.
awk bnyk tngglkan aura pada sy dan fmly sy. awk pasang bodr rmh sy b4 raya, kita g jalan TAR, kita pg NILAI, kita pg sermbn..kita pg mkn kat red wok. awk kata awk nak belikan ibu awk baju n tudung..ayah awk butng bju mlayu... n last, dpt jugak awk masak utk adik2 awk n masak lauk fav awk.

syg,
xde sapa yg bole ddk tmpt awk skrg ni. im taken syg.. kita xpnah break. biarlah status tu mcm tu. klau ade yg nk jaga sy nnt, nnt sy akan bwk g kubur awk mintk izin awk. jgn rsau, im always call ur mum n txt adik awk tu.. raya haji ni sy dtg. sy rndu awk syg..
sy betul2 syg awk..



AL-FATEHAH buat AHMAD ZAHINUDDIN B. PATAH RAJI
AHMAD ZAKWAN B. PATAH RAJI (abangnya)
AHMAD ZARIF B. PATAH RAJI (adiknya)

(4/9/2011.Pada pukul 2.45 pagi. Kemalangan jalan raya kancil dan proton saga. proton saga yg dipandu oleh seorg cina mabuk yg keluar tiba2 dari simpng dan terus laju ketika kancil yg dipandu oleh mereka hendak memotong. Di jalan lama Yong Peng, Johor)


you are always my dear..


in my heart.. rndu awk

energy save

jenguk-jenguk