BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, 19 May 2011

Baru menetap sudah berpindah

Salam,

Ni my secnd entry utk hari ni..
wait!! asal aq rajin sgt menulis blog ni?

* sbb saya rndu dia.. kngn kami berblog sgt bnyk.. kami bnyk fhm antara kami melalu blog

* tlmpau bnyk masa yg dia tinggal kan.. jadi, masa2 yg terluang hanya pada blog yg menggat kan saya

* hati mula tenang bila pndg blog..

udah2 tu.. lai..lai..lai.. meh.. mkcik nak cte sikit..
td ptg.. punya nalaaa..penat n stress. ttdo.. ttdo lah sgt.. mmg ngntuk.. lpas solat zuhur..mmg layan je atas katil..
alih2 mum aq pnggil...
Ayg!! trus sedar...
dia tnjuk aq 1 surat..


......kenaikan pngkt..berpindah ke Selangor.. Majlis Keselamatan Negeri Selangor...

what??!! what??!! apakah?? pindah selangor?
jadik pak gurd apakah? ohh.. lupe, ayah aq kan pak gurd
haiyaaa... aq bru je pek2 brg nk pndah ke matrik perak

K.Lumpur --> Pahang --> N. Sembilan --> Melaka --> Putrajaya --> Selangor..


Brape bnyk kah nk pindah randah? igt dpt JB.. hri tu dgr khabar2 angin dpt JB...
haiyaaaa... dah lah brg2 rmh ni bnyk.. bnyk sgt2.. dan perabot rmh ni besar2 bagai.. imgn that, rmh ptjaya yg korg rase besar ni pon.. aq bole kata sempit dgn brg2 rmh yg sgt2 bnyk...




Ayoyooo...ddk ptjaya bru 3 tahun dah pindah? ok kot.. dri melaka.. setahun stgh je.. dah pindah lg.. time tu ok lah ade bibik..bole gak dia layan kms2 kan.. ni??!! WOW!! adik aq kat asrama. SESERI KL.. and aq.. Matrik Perak.. spe je nk pek brg2 ni? 2 eko jantan malaya tu? hahaha.. dorg skdr tgok2 je bole lah..


xpe2 skrg ni dah ade pkhdmatan utk berpindah randah..
parah2..nak crik rmh lg..
My mum said.. kita ddk kondo jelah.. lg pon tggl mama, dad n 2 jantan malaya tu je.. kdg2 kami 2 bradik bru balik..
Bole ke ma?? dah tu.. brg2 ni..yg bnyk bagai ni nak buang mana? ke..nak bako je??



haiyaa...haiyaa... pening2.. betol ke nk pindah ni?? dad aq lg 5 tahun je brkhdmt utk krjaan.. aftr that, pencen.. dan berbalik pada negeri kelahiran ku..dah siap plan sume dah.. tnggal diri kan rmh je.. serabut2.. good bye ptjya.. slmt tinggal kngn ku di ptjya.. menerima tanah jajahan baru..

0 comments:

energy save

jenguk-jenguk