BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, 23 May 2011

matrik...

salam,
hihihi...
ok.. new home.. new room.. new house.. new block.. new frnds..
pertemuan ku di dlam ladang.. ladang kelapa sawit.. err?? buat ape tu??
kuweng..kuweng..kuweng... tempat SOsilawati tu kne bunuh ke?? ayoyoooooo oryte2!!! kami di sini belajar!! bukan utk crik pakwe.. setia ye anis.. Dr. Zahin menggu anda di Mesir Purba itu.. gitu.. wahahahaa!!!! tapi, lama... :(

saya di blok 1 (teja).. tingkat 1... bilik x pulak no. 1... hoho...
bakal no. 1...  PASTI!!!!!

no. keramat aq 211...
sume nye 211...

Friday, 20 May 2011

menghitung hari

salam,
Alhamdulillah.. life aq semakin normal..
skrg ni aq cume tinggal utk menghitung hari.. going to matrik gopeng...
tak lah rasa sunyi sgt hari2 aq.. dia phm aq sgt.. aq akn rasa mcm shock bile tbe2 dia xde.. so, dia txt dlm bz orentasi tu.. hebat2..
saya x bole buat mcm anda kot...
dah! aq dah mcm normal..
he always igt kan aq... suruh g makan... smyg sume.. alhamdulillah..
im ok..
tp, SEDIH...RINDU dia

kkk....chow dlo.. nk sapederk..
jap lg nk g tgok movie Nur Kasih..

Thursday, 19 May 2011

Baru menetap sudah berpindah

Salam,

Ni my secnd entry utk hari ni..
wait!! asal aq rajin sgt menulis blog ni?

* sbb saya rndu dia.. kngn kami berblog sgt bnyk.. kami bnyk fhm antara kami melalu blog

* tlmpau bnyk masa yg dia tinggal kan.. jadi, masa2 yg terluang hanya pada blog yg menggat kan saya

* hati mula tenang bila pndg blog..

udah2 tu.. lai..lai..lai.. meh.. mkcik nak cte sikit..
td ptg.. punya nalaaa..penat n stress. ttdo.. ttdo lah sgt.. mmg ngntuk.. lpas solat zuhur..mmg layan je atas katil..
alih2 mum aq pnggil...
Ayg!! trus sedar...
dia tnjuk aq 1 surat..


......kenaikan pngkt..berpindah ke Selangor.. Majlis Keselamatan Negeri Selangor...

what??!! what??!! apakah?? pindah selangor?
jadik pak gurd apakah? ohh.. lupe, ayah aq kan pak gurd
haiyaaa... aq bru je pek2 brg nk pndah ke matrik perak

K.Lumpur --> Pahang --> N. Sembilan --> Melaka --> Putrajaya --> Selangor..


Brape bnyk kah nk pindah randah? igt dpt JB.. hri tu dgr khabar2 angin dpt JB...
haiyaaaa... dah lah brg2 rmh ni bnyk.. bnyk sgt2.. dan perabot rmh ni besar2 bagai.. imgn that, rmh ptjaya yg korg rase besar ni pon.. aq bole kata sempit dgn brg2 rmh yg sgt2 bnyk...




Ayoyooo...ddk ptjaya bru 3 tahun dah pindah? ok kot.. dri melaka.. setahun stgh je.. dah pindah lg.. time tu ok lah ade bibik..bole gak dia layan kms2 kan.. ni??!! WOW!! adik aq kat asrama. SESERI KL.. and aq.. Matrik Perak.. spe je nk pek brg2 ni? 2 eko jantan malaya tu? hahaha.. dorg skdr tgok2 je bole lah..


xpe2 skrg ni dah ade pkhdmatan utk berpindah randah..
parah2..nak crik rmh lg..
My mum said.. kita ddk kondo jelah.. lg pon tggl mama, dad n 2 jantan malaya tu je.. kdg2 kami 2 bradik bru balik..
Bole ke ma?? dah tu.. brg2 ni..yg bnyk bagai ni nak buang mana? ke..nak bako je??



haiyaa...haiyaa... pening2.. betol ke nk pindah ni?? dad aq lg 5 tahun je brkhdmt utk krjaan.. aftr that, pencen.. dan berbalik pada negeri kelahiran ku..dah siap plan sume dah.. tnggal diri kan rmh je.. serabut2.. good bye ptjya.. slmt tinggal kngn ku di ptjya.. menerima tanah jajahan baru..

Wednesday, 18 May 2011

6 tahun untuk menggu mu





salam,

what happnt to me dear??!!
smlm.. dan aku.. aku! makan 1 kali sehari.. tu pon lps di igt kan oleh apek.. slme ni aq mkn mcm biasa.. mcm org normal.. 3x sehari min.. knape ni?? dan hari ni aq ke sekolh mum .. n life mcm biase.. mkn mcm biase sbb aq x terperuk dlm bilik dan igt kat dia.. aq saje je membz kan diri supaya aq lupa saat aq bsme dia.. susah tao.. besndrian kat m'sia mcm ni sorg2.. nk ngadu kat dia nnt cume lalui skype je... korg igt mesir dgn m'sia tu dekat?mcm jarak bilik kau dgn toilet eyy?? xde mkne nye... 

what? 6 years??!! sape kata kejap?? aq dan dia je kata kejap.. kdg2 dia pon kata lama.. tp, aq kne ltak mind set aq yg 6 tahun itu adalh kejap... mcm pg sekolh rendah.. 6 tahun jugak betapa kat sekolh rendah..

6 tahun mnggu.. hope xde ape2... skrg aq yg perlu di baiki.. perngai aku.. melalak jugak hari2 utk nak ubah life style aq yg dlo nye havooks sana sini.. klua2 mlm.. lepak dgn guys suke hati aq je.. ckp dgn guys..skrg!! aq nk chnge utk kita.. aq kne jdik pendiam.. bercakap bila perlu. klu x.. angguk-angguk.. geleng-geleng.. angkat bahu.. tunjuk-tunjuk je.. jgn bercmpur dgn llki sgt.. tgok!! pompn pon x bole pcya.. mmber baik sndri pon bole backstbl.. mmg pehhh! ni kan llki.. nk bkwn itu kne hati2.. jgn mudah utk percaya.. friend for ever tu bullshit!! friend for ever aq adelah my future hubby.. tu lah for ever aq..
byg kan lah... dgn suami sndri pon x bole pcya sgt.. 99.99% je bole pcya.. tgok! kes skrg.. suami jual istri.. suami perngkap istri dgn dadah.. ape kes bro?? any commnt?

bak kata tok mama.. dia kat mesir tu xde ape2 insyallah..
awk kat sini ni.. jaga diri.. jgn cri lain.. setia lah.. klu rase mcm peh!!! cube igt balik pengorbanan dia dkt awk.. betapa bnyk dan besar nye..

 ye!!! dia bnyk bekorban utk sya...
dtg jauh2.. joho- ptjya.. evry month.. peh! dah mcm tunang dia plak aq ni.. dtg sini drve ok.. bday aq dia dtg... semata2 tu...
tido rmh mmbr lg...ahhh... bnyk2.. pling aq nk nangis.. dia ushe cpai kan ape yg aq nk.. aq nk dia jdik Doktr... tp, alahai.. pjlan utk dia jdik doktr tu.. menitik jugak air mata ni..
anis!! sabar... tabah.. cool.. dia bljar utk kau.. kau kan nk dia jdik doktr.. kau kan nk hidup sng dgn dia nnt.. so, utk mendapat satu kejayaan yg besar.. kita kne bersusah payah dri bawah..

doakan kami bhgia dan kekal dunia akhirat ya.. perlukan doa kamu semua..



<3 <3 <3 walau kita sentiasa jauh..tp, hati kita sentiasa dekat..

24 hour miss u






salam,

OMG!! OMG!! belum 24 jam aq dah rndu
today.. dia dah pg..pg bljar. bukn pg jalan2.. anis!! anda kne phm bnde tu.. dia blja utk kita..
celik2 mata dia dah xda.. dia dah end call.. n go.. Agghhh!!! stress la mcm ni.. slalu pg2 dia yg kejut.. ngade2 suruh bngun.. dan aq ngade2 xnk bngun.. acltly nk dgr dia pjuk je..
how??? aq dah xdpt skype2 dgn dia dah.. aq nk dia.. nk tgok dia..

tolng lah..
serabut dah kepla ni. dah tak tentu arah jugak..
bru dia pg INTEC.. blom pg MESIR lg aq dah mcm ni.. knape ni anis?? tolng lah jgn mcm ni.. aq asik betapa dlm bilik dan tgok je net book ni... slalu bekoba2 nk bukak net book. skrg?? :(
dia kat sana wifi pon xde... cume bwk laptop yg xde gune ape2..
seb baik bole bwk phone...

tolng.. aq nk dia.. tp... dia dah pg dlo. aq perlu kan dia di saat akhr aq msuk matrik..
aq menyendiri lg seperti dlo.. hdup aq mula muram balik...
aq nk pg matrik awl bole? supaya aq dpt lupa kan saat aq bsama dia..aq nk membz kan diri.. spaya aq tak rasa kehilngn dia. klu aq mcm ni je.. bila igt dia, air mata ni terburai sendri..
aq tanak dia sdey bila aq sdey mcm ni.. pliz... aq hanya mampu berdoa dri jauh...





Dear! promiz.. saya akan cuba yg terbaik utk dpt 4flat.. saya nk jdik macam awk..
nak sekufu dgn awk..
awk tolng saya ya...

esok i wanna pg sekolh my mum..saya x bole tnggl rmh sorg2 tanpa dia...


:( :( :( :( (seharian menyendiri.. klua cuma apabila di suruh)

Monday, 16 May 2011

Jika Kau Tiada



salam,



dah lme jugak x mencoret.. ade je cik intan kita bertanya.. mane anis? asal dah lme x blog? x chat? dimanakah anis?? jeng..jeng..jeng.. hoho anis ade je..



btw, Congratz!! kwn2.. yg poi.. Uni.. matrik.. Form 6. termsuk lah yg dpt biasiswa JPA...

tgok aq!! reslt x gempak mcm apek.. so, tpkase lah.. BiaSendri



CONGRATZ!! apek.. awk dpt ape yg awk nak slame ni.. akhir nye..tercapai jugak cita2 awk utk nak jdik seorg DOKTOR.. lain kali dgr ckp.. klu instnc saya kata dpt, dpt lah..

 


ke Mesir ye?? huhu tinggal lah aq 6 tahun kat M'sia tanpa dia... n aq. ok! going to matrik Perak.. alaahaii... xpe lah.. step by step.. klu pg U pon nk pg mana?? aq nk smbung medic.. nk jdik Dotr gigi.. seb baik ade yg bg smgt.. so, dia 6 years.. n saya.. hoho saya? 7 years..
jaga diri baik2 ye...

esok dia dah nk pg kolj persediaan INTEC.. 3 month.. n after raya apek dah pg... huhuhu.. anis ??? waaa!!! Almt nangis hari2 lah...
23 ni.. mnggu dpn. baru aq pg.. meraung gak lah

 
hmmm... dan aku kne tinggal.. aku nk bngun kan QNET.. utk kita.. bnyk bnde nk pkai duit.. nk beli rmh, beli kreta.

igt!!.. crik minah arab bwk balik... kene lah anda..
so, ade spe2 nk join kami di QNET?? lg rmai lg bgus..

energy save

jenguk-jenguk