BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, 26 April 2011

lesen mu kemana?

salam..
dah lama gile x tekan new post...
crite yg aq nk crite ni pon dah berbulan jugak punye crite.. just wanna to share with u all...
actly aq punya lesen dah lme kot habis.. test kreta buln 2 tak silap..hujng buln 2.. yes! skali test je dah lulus.. alhamdulillah.. xlah mcm org tu.. undur bukit ye kak?? sian.. xpe2.. seb baik anda lulus utk ulngan..
yg 10sion tu moto..krete 8 jam..1 hari 2 jam..
btw, ckg lesen aq suruh pas kan kreta dlo..bru amik moto takot kabut... tatao ape yg kabut. dia yg kabut ade lah.. smpi taya meletup bagai..
moto pulak 10 jam..1 hari bole buat 1 jam.. so, kne 10 hari.. hari selasa off.. x bole buat 1 hari 2 jam..dan ikot kosong...klu ade kosong.. tulis nama..ptg nnt baru bljr..xde kosong..tngguh lah mcm aq..smpi 2 bulan baru habis..sbb 1 jam 5 org je dia lps kan..
lama gila... 10sion kot..dgn kerani gatal lg.. dgn kne tnggu lme2 lg.. dgn org tu dpt buat QTI terbang lg.. than org tu bljr 3 kali dah bole buat test.. tp, kantoi.. xpe2..saya memahami..
so, even kreta aq dah pas test..aq tetap xbole dpt lesen P..sbb aq amik moto jugak..coz, kat lesen tu nnt dia tulis B2,D..makne nye moto dan kreta..so, kne bersabo..hbis kan moto yg lama mcm nk kojol tu...
pasal moto aq nk share crite yg klako..lg menarik..
kenagan kot..xlupe2...

 I: 1 day aq bljar moto.. aq sorg je pompan.. yg lain guys..so, aq bljar dri titi > kon > break kecemasan > pusingan 8 > selekoh tajam.. n bhgian 3... pusing2.. tbe2.. fuhhh!!! ade sorg mamat ni dia g buat wheely dlm trek.. mmg panas!! semua pndg.. power beb!! palng power dia kne bebel dgn ckg.. and the next day.. org lain pulak.. hamik!! dia buat superman atas moto.. CHHAAYOOKKK!!! kne maki sejibik...
 II: hari berikut nye...tatao lah ni bljr yg kebrapa.. tp, aq still igt lg.. aq dgn akak ni je pompn.. lg 3 llki.. tatao asal.. pompn sikit je amik moto..llki r belambak..
moto best kot.. dpt fresh air..bole rempit..hahaha.. mase aq tgh rayau2 tu.. aq nmpk akak tu tgh nak naik titi.. sekali!!! mase dia kat atas titi ti..moto yg dia bwk tu.. terbang ke blkg.. mcm buat 1 round dkt atas angin dan atas titi.. terus menyangkong akak tu kat tepi titi..seb baik dia x ape2.. sume ckg blari.. tokojut gak lah aq..nk tegelak pon ade.. x nafi kan..aq gelak dohh..tp, kesian pon ade..
 III: last..aq bljr sebelom QTI.. bljr ni smbil demam2.. aq QTI n test pon tgh demam menggigil..pucat gak muke..tp, aq LULUS!!! (crite dia smbng dkt bwh ni.. @ last day..)

peh!! kngn mmg kngn..dgn enjen gugur bagai.. tp, nk tnggu lesen aq tu..bapak lama..2 mnggu gak lah..tu pon aq desak2 mintak..pedulik hape aq..
ok! done!!


Comel!! comel!! comel!!

0 comments:

energy save

jenguk-jenguk